Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Quiberon

 

Zondag 21  oktober 2012

Deze week een subliem goede reclame in de bus gekregen. Een kaartje van Vacansoleil die ons vroeg of het in 2013 opnieuw camping Le Conguel wordt in Quiberon, of kiezen we een van hun andere topcampings?

Wel … het zal een anderen worden. 2013 trekken we wat meer zuidwaarts, ergens richting Bordeaux of zo. Maar als we ooit terug gaan naar Quiberon wordt het terug Le Conguel.

Het was niet de bedoeling naar Bretagene te trekken vorige zomer. We hadden onze zinnen gezet op de Languedoc. Na drie jaar in de Provence hadden we behoefte aan zee. De Côte d’Azur kennen we al op ons duimpje. In de Languedoc had geen van ons ooit al een stap rondgezet. We zouden eind augustus gaan. Na 18 augustus werd alles plots goedkoper, een paar gratis nachten erbij, we zouden dan de hele zomer thuis kunnen genieten, het zou ietsje rustiger zijn op de stranden…

Hélas…ik had onze vakantie nochtans al geboekt maar hélas…Braven kreeg geen congé. We waren blijkbaar niet de enige die gemerkt hadden dat alles eind augustus overal wat goedkoper was. De enige congéweken die hem nog restten vielen midden in het bouwverlof. ’t Drukste van ’t drukste dus voor ons Vlamingen. Heb er dagenlang strontevies van gelopen, zoals we dat hier zeggen. Strontevies op alles en iedereen, in hoofdzaak op de man van de werkplanning maar vooral op mijzelf eigenlijk feitelijk.

De Languedoc bleek in het bouwverlof al volzet en we hadden eingelijk feitelijk ook helemaal geen zin om in het midden van het drukste van de zomer in de Languedoc in de rij te gaan zitten. Bretagen stond al lang op ons verlanglijst. We waren er al kort geweest. J’adore…de streek, de zee, de woeste kust, het lekker eten, het robuuste van Bretagne…We waren er nog nooit geweest voor ons zomervakantie. Te veel schrik voor slecht weer. Maar nu we na zes jaar in de tent, aan onze tweede zomer met de caravan zouden starten, dachten we het wel aan te durven. Bretagne it would be.

Zo…streek gekozen. Hoe in godsnaam kies je dan een camping. En/of een stad. Ik had daar een aantal technieken voor. Een ervan is Vacansoleil. Nu, je kan zeggen, kamperen…dat kan je toch ook zonder Vacansoleil, ja zelfs zonder reserveren. Ja, dat is helemaal waar.

Daar vertel ik alles over, maar andere keer:

story to be continued soon…

 

Eén reactie op “Quiberon

  1. Pingback: even piepen op mijn reisblog in wording? | christel 'de kriebel' bedert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 10 oktober 2012 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: