Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Riviercruisen, misschien iets voor mij

Mocht je peinzen da’k over cruisen uitgeschreven ben, niet dus hé. Een cruiseworkshop volgen…dat brengt nogal wat informatie met zich mee. En eerlijk is eerlijk, een riviercruise zo op de Donau of de Rijn (verder moet dat voor de Kriebel niet zijn), dat lijkt me wel wat. Onderstaand berichtje werd me toegestuurd. Lees het aandachtig.

***

Riviercruisen, een memorabele reiservaring, ook voor jongeren !

 

Iets minder bekend dan de cruises op zee, maar minstens even aantrekkelijk, zijn de reizen over kanalen en rivieren met de schepen van AmaWaterways. Het cruiseaanbod van dit gespecialiseerde bedrijf is ronduit fascinerend en kan ook een jong publiek bekoren.

 

Dat rivier cruisen dermate boeiend is ligt eigenlijk voor de hand. De mooiste toeristische plaatsen van Europa liggen immers langs de rivieren, langs de Donau, Douro, Volga, Seine, Rhône, Main, Moezel, waar je in Lyon, Parijs, Wenen, Budapest, Linz, Keulen, St-Petersburg, Amsterdam, Porto, Basel en zoveel andere plaatsen de meest beroemde cultuurhistorische bezienswaardigheden kunt bezoeken. Dat is wellicht het grootste aantrekkingspunt van de reizen van AmaWaterways, ook van hun cruises in Azië, bijvoorbeeld langs de Mekong in Vietnam en Cambodja of tot bij de Victoria watervallen.

 

Super ontspannend

Even verrassend als de reisroute zijn de schepen van AmaWaterways, niet alleen wat de inrichting betreft maar ook voor wat je allemaal kunt beleven aan boord. Wat in eerste instantie opvalt zijn de panoramische ramen van het cruiseschip, uiteraard bedoeld opdat je zoveel mogelijk zou kunnen zien: kasteelruïnes en eeuwenoude kloosters, schilderachtige dorpen, lieflijke landschappen, uitgestrekte wijngaarden. Het glijdt allemaal zachtjes voorbij, als een film die wordt afgespeeld, terwijl de passagiers genieten op het dek of op het balkon van hun suite. Rivier cruisen is ongetwijfeld een van de meest rustgevende vormen van reizen.

 

De vloot van AmaWaterways is nog vrij jong wat maakt dat de schepen niet alleen comfortabel maar ook attractief en stijlvol zijn ingericht. Reizend tussen Parijs en de kust van Normandië, van Budapest naar Wenen of van Luxemburg naar Trier, de Douro afvarend van Spanje naar Portugal, verblijf je altijd in een leuke en stijlvolle omgeving waar geen plaats is voor kitsch. Voeg daarbij het comfort aan boord: zwembad, fitness ruimte, elegante lounges, restaurant met klasse keuken en niet te vergeten, luxe accommodatie.

 

Verrassend jong

Het reisparcours over rivieren en kanalen, langs de schitterende steden en door bekorende landschappen, nodigt uiteraard uit om aan land te gaan. De fiets is hiervoor een uitstekend middel en vooral jongeren zullen maar al te graag de hippe buurten verkennen van vibrerende steden zoals Straatsburg, Keulen en Amsterdam. Ook het fietsen langs de rivieren zelf spreekt tot de verbeelding, over goed bewegwijzerde en veilige fietspaden langs de Donau en de Rijn waar je kunt genieten van een lokaal wijntje op een zonnig terrasje. Fietsen van de ene haven naar de andere en dan weer verder aan boord van je rivier-cruiseschip.

 

Reizen met een thema

De namen van de reizen van AmaWaterways spreken tot de verbeelding zoals Juwelen van Frankrijk, Tulpentijd Cruise, Romantische Donau en Melodieën van de Donau of Europa’s Rivieren en Kastelen. Ga je tijdens het najaar op reis dan plaats je de cruise in het teken van alles met wat wijn te maken heeft, onder meer langs de Rijn en de Moezel. En wat te denken van een Kerstcruise, zoals de achtdaagse reis van Nürnberg naar Budapest. Het verblijf aan boord wordt afgewisseld met het bezoek aan de kerstmarkt van Regensburg en Wenen of het bijwonen van een Kerstconcert. Aan boord van het schip zal je op een unieke manier de Kerstsfeer proeven.

 

Info: www.amawaterways.co.uk, of bij uw reisagent of course.

map_europe_big

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 mei 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: