Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Out of the box vakantieplezier in Graubünden

Graubünden heeft een heel sterk promoteam maar hun berichtgeving blijft zo verrassend, dat ik ze maar blijf publiceren. Bovendien…jeugdsentiment hé die streek.

Chur, 16 juni 2014 – Voor een zomers verblijf in de Alpen reis je naar Graubünden, vakantiegebied Nr. 1 van Zwitserland. Je kan er niet alleen wandelen, fietsen, mountainbiken, bergbeklimmen, zonnen, zeilen, musea bezoeken maar ook een originele vakantietijd beleven met buitengewone en verrassende attracties, zoals een lama trekking, rodelen (ja in de zomer) en yoga aan een bergmeer.

 graubuenden

Yoga in de bergen, de perfecte ontspanning

Na een verblijf in de prachtige bergwereld van Graubünden voel je je kiplekker, helemaal ontspannen en zijn de batterijen weer opgeladen. Dat goede gevoel kun je nog aandikken door een yoga-vakantie in Graubünden. Er zijn heel wat mogelijkheden en super aantrekkelijke formules zoals een ochtendyoga aan een bergmeer. De rust van de natuur en de rustgevende yoga zorgen voor een ongekende ervaring. Tijdens de zomermaanden kun je de “Morgenstille” van Graubünden beleven tijdens een yogasessie aan Caumasee, nabij het stadje Flims. Er zijn ook andere combinaties mogelijk, zoals een avontuurlijke kanotocht in combinatie met yoga of een vakantieweek rond het thema circus en yoga. Info: www.yogafluss.ch .

 

Lama Trekking

Spreken we over lama’s dan denken we aan Peru en de bergen van de Andes. Maar de Zuid-Amerikaanse schaapskameel voelt zich blijkbaar ook goed thuis in de Zwitserse Alpen. Vandaar ook dat je in Graubünden kunt deelnemen aan een heuse lama-trekking. De achtdaagse tocht wordt georganiseerd in het Safiental. De schitterende hooggelegen vallei, midden een decor van imponerende bergen, is bekend om zijn natuurpracht en stilte. De lama’s zijn zeer rustige dieren, een rust die ze overdragen op de deelnemers aan de trektocht, op de vakantiegangers die een ultieme ervaring beleven. Info: www.bandli.ch .

 

Rodelavontuur

De langste rodelbaan van Europa, die vind je in Graubünden. De Pradaschier rodelbaan ligt aan de rand van het dorpje Churwalden, een deelgemeente van het bekende vakantieoord Lenzerheide. De rodelbaan staat vermeld in het Guinness Book of Records met volgende gegevens: 3 kilometer lang, 31 bochten, een hoogteverschil van 480 meter. Een afdaling duurt zeven minuten en die staan garant voor een onvoorstelbare adrenaline boost. De rodelbaan is honderd procent veilig en het ganse jaar in gebruik, ook tijdens de winter en ’s avonds bij het licht van schijnwerpers. Info: www.lenzerheide.com .

 

Actieve recreatie

In de zomerse bergwereld van Graubünden zijn er voor de actieve vakantieganger onbeperkte mogelijkheden. Graubünden is bij uitstek een fiets- en wandelregio en voor wie op zoek is naar iets bijzonder is er bijvoorbeeld E-biking. Rijden met een elektrische fiets is leuk en je kunt nog meer genieten, zoals in de wijnregio van Graubünden. Starten in Chur en op een veilig pad naar Heidland fietsen, onderweg de culinaire hoogstandjes proeven bij een heerlijk lokaal wijntje. Dat is pas vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16 juni 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: