Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Thuis in Maboge

 

maboge 2014 (7)

Vakantie is zalig. Op reis gaan verrijkend.  Nieuwe plaatsen ontdekken, streken ontmoeten, verrassingen krijgen, van mens en natuur.

Maar soms wil je gewoon es vervallen in een vakantieroutine. Op reis gaan naar een plek waar je de weg kent – of denkt te kennen – wandelen langs de route die je altijd langs dezelfde kwaaie hond leidt. Vakantie nemen op een plaats waar je weet welke smaken je zal herontdekken en welke mensen je zal herontmoeten en genieten van een gelukzalig gevoel van (vakantie)(gemoeds)rust. Of zoals Raymond het zingt. Wegwerpen wat teveel is, geen stress toelaten aan je lijf en gewoon gelukkig zijn…. Ik peins dat het daarvoor is dat we als we gaan kamperen in de Ardennen, dat we dan altijd eens naar Achouffe gaan, altijd gaan wandelen in de omgeving van Nadrin en altijd logeren in Ardenne Camping in Maboge.

Tientallen campings en vakantiehuisjes hebben we ondertussen in de streek uitgeprobeerd. We blijven hangen in Maboge.

De Ourthe kabbelt er onverminderd voort. Ik hoor ze in mijn slaap. Ik zie ze als ik wakker word. Mijn droomhuis op Maboge Plage staat nog altijd te koop. Een beetje meer vervallen dan vorig jaar en misschien daardoor op een dag betaalbaar. Voor mij of voor iemand anders die ervan zal houden. Er is geen kat die het wil vandaag, behalve ik. Want er is geen elektriciteit, laat staat wifi, en het chaletje is niet met de wagen bereikbaar. Er is alleen het zicht op de Ourthe. En de rust. En een veel te hoge prijs. Gelukkig hebben wij ons caravan en de camping die we elk jaar enkele dagen onze thuis kunnen noemen. Een plaats waar ook dit jaar niets blijkt veranderd. De vaste bewoners zijn er nog altijd rijkelijk getatoeëerd. De barman Waals vriendelijk. Hij verwelkomt ons in het Nederlands maar neen, de tv gaat niet op de arrivée van de Tour de France want Anderlecht speelt zijn eerste match. Of zal er toch binnenkort aan beginnen.  De kano’s varen er nog altijd elke zonnige dag uit naar La Roche. Langs dezelfde route. De discussie om de prijs is elk jaar gelijk. Ardenne Camping is vies, vuil en vettig. De afvoer van de pompbakken aan het gemeenschappelijk sanitair complex is nog altijd of weeral verstopt. En het wc-papier dat op de grond ligt vandaag ligt er ook nog morgen. En overmorgen. Maar de Ourthe kabbelt er onverminderd voort. Ik hoor ze als ik wakker word. I love this place. J’adore.

 

 

2 reacties op “Thuis in Maboge

  1. Pingback: Achouffe ofte de Heistse kolonie | christel 'de kriebel' bedert

  2. cin vercauteren
    6 december 2015

    Hallo, met verwondering heb ik het stukje over maboge gelezen. Ik ben een even grote fan. Elk seizoen wil ik wel eens naar daar. Het is er zo rustgevend… Ook het chalet is mij opgevallen en zeg daarbij altijd tegen mijn man dat het ooit nog de onze wordt ☺. Groetjes cin vercauteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 29 juli 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: