Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Ontdek de Skywalk van Het Land van de Meren!

Op de grens van de provincies Henegouwen en Namen begonnen in 1970 de werken voor de bouw van een stuwdam. Dit resulteerde in 5 indrukwekkende meren die samen Les Lacs de l’Eau d’Heure vormen. Deze gigantische constructie en het volledig gebied kan je nu bezoeken op de SKYWALK, een onvergetelijke ervaring!

 

les lacs de l'eau d'heure

 

L’Eau d’Heure was in vroegere eeuwen een rivier die na een regenbui van zelfs maar één uur buiten zijn oevers trad en de ganse regio onder water zette. Daarom begon men in 1970 met de bouw van een stuwdam waardoor het merengebied is ontstaan, het grootste van België.  Met een oppervlakte van 600 hectare en een oeverlengte van 70 kilometer is een echte Waalse kust.

Rond Les Lacs de l’Eau d’Heure ontwikkelde zich vanaf 1994 een vakantiegebied met onbeperkte recreatie- en verblijfsmogelijkheden: Les Lacs de l’Eau d’Heure of Het Land van de Meren.

 

In deze grootste toeristische attractie van Wallonië zal de stuwdam altijd een markant gegeven blijven en een bezoek aan de gigantische constructie staat hoe dan ook op het programma. De Barrage de la Plate Taille is de grootste stuwdam van het land en de enige die je ook van binnen kunt bezoeken. Deze rondleiding van ruim een uur brengt je tot de ‘buik’ van de dam, door imponerende galerijen, tot bij een lift die de bezoekers naar de top van een toren voert, 107 meter hoog! Daar sta je als aan de grond genageld bij het zien van het 360 graden brede panorama over Het Land van de Meren. Als je enkel het prachtige zicht wil bewonderen, kan je nu een plaats reserveren op de Skywalk Eau d’Heure Het is een adembenemende ervaring, op een duizelingwekkende plek, waar je als het ware de wolken kunt aanraken.

 

Vanuit de toren zie je het grote recreatiegebied van de Lacs de l’Eau d’Heure waar jong en oud talloze activiteiten kunnen beoefenen. Voor wandelaars en fietsers zijn er bewegwijzerde routes in overvloed, voor zij die houden van watersport zijn er onbeperkte mogelijkheden: zwemmen, zeilen, kajak, waterski, jetski, surfen, aquagolf en zelfs teleski. In het aaneengesloten merengebied is verveling nooit aan de orde. Alle activiteiten kun je op een goedkope manier beleven door gebruik te maken van de package formule. Niet alleen tijdens de zomermaanden is het in Het Land van de Meren vakantietijd maar ook tijdens het najaar want de meeste attracties blijven open tot begin november.

 

Het Land van de Meren ligt in de provincie Henegouwen en Namen. Het is een vakantiebestemming voor elk seizoen en voor jong en oud. De infrastructuur is fantastisch met comfortabele vakantiewoningen en bungalows, mogelijkheden om te zeilen, windsurfen, duiken, waterskiën, wandelen, fietsen. Het Land van de Meren is een goede uitvalsbasis om de verscholen hoekjes in het zuiden van Wallonië te ontdekken. Kortom, het is een uitgelezen dichtbij huis bestemming met een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding.

 

INFO: www.lacsdeleaudheure.be

****************************************************************************************************************************

pcs - poster selfie gecorrigeerd hi-res

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 30 juli 2014 door in België, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: