Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Rondom Damme : wandel- en fietsnieuws uit eigenstreek

  • I Rondom Damme

 

Half oktober verschijnt de applicatie Rondom Damme. De Damse app gidst de fietsende bezoeker door het polderlandschap rond Damme.

Twee jaar geleden kon VVV-Damme vzw / Toerisme Damme met trots de lancering van “iDamme” melden. Met deze gratis applicatie wandelt de bezoeker door het polderstadje. Het biedt informatie over 18 spots in het historisch centrum van Damme.

Midden oktober zal een tweede app online beschikbaar zijn. Onder de titel “i Rondom Damme” heeft Toerisme Damme in samenwerking met i-Bruges een versie voor fietsers uitgetekend, waarbij alle deelgemeenten worden aangedaan. Via de app kan de bezoeker historische informatie vinden over 22 punten rondom Damme.

Een deel van de informatie is gesponsord.

iDamme en i Rondom Damme zijn voorlopig enkel beschikbaar voor iPad. Ze zijn te vinden in de iStore. In de toekomst zal de app ook beschikbaar zijn voor het Android-besturingssysteem en er wordt gedacht aan een versie in het Frans, Duits en Engels.

Intussen zijn de resultaten voor iDamme bijzonder positief met 565 unieke downloads van de 744 downloads voor het eerste jaar. Het zijn begrijpelijkerwijze in hoofdzaak Belgen en Nederlanders die de Damse app gebruiken, gezien deze versie voorlopig enkel in het Nederlands beschikbaar is. We vermelden graag dat er ook downloads zijn uit alle continenten.

 

  • Winterwandelingen Natuurpunt Damme

 

Natuurpunt organiseert geen Vogelfestivals meer, maar het stadsbestuur richt met Natuurpunt Damme op zondagen in december en januari Winterwandelingen in. Onder leiding van natuurgidsen gaat het naar het Natuurreservaat De Stadswallen, eventueel via de heropgebouwde wallen op de site van de Schaapskooi. De gidsen vertellen honderduit over de Russische Kolganzen en de Kleine Rietgans die hier jaarlijks neerstrijken uit het Hoge Noorden op de drassige weilanden achter de Schellemolen. In de kijkhut, die gelegen is achter het moerasbos, kan men deze wintergasten van nabij observeren. Een “Winterwandeling” in de sneeuw is uiteraard het toppunt van natuurbeleving en romantiek op een boogscheut van het marktplein van Damme. De natuurwandelingen starten telkens te 14.30 uur in het Bezoekerscentrum “Damme en de Zwinstreek” in Huyse de Grote Sterre op het marktplein. De toeristische dienst is in de winterweekends geopend op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. De Winterwandelingen starten telkens te 14.30 uur en duren tot omstreeks 16.30 uur.

 

Men kan vooraf inschrijven op Toerisme Damme via een e-mail aan toerisme@damme.be of telefonisch op het nummer 050 288 610 of de zondag ter plaatse. De deelname aan een Winterwandeling bedraagt slechts € 7,00 per persoon vanaf 12 jaar, waarvoor u een deskundige rondleiding krijgt door een natuurgids, een borreltje in de uitkijkhut en een streekbiertje na afloop van de wandeling. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis mee op stap.

 

1239499_10201943602573351_957822841_n

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 30 september 2014 door in België.
%d bloggers liken dit: