Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Ierland als filmset

Reis de filmsterren achterna!

 

Het is niet verwonderlijk dat er in Ierland zoveel films worden gemaakt. Filmregisseurs zien de betoverende landschappen en de mystieke plaatsen van het groene eiland als de ideale filmset. Reis je de filmsterren achterna en ontdek ook het mooiste van Ierland.

 

Drie nieuwe in Ierland gedraaide films of tv-series zijn binnenkort te zien in de cinema of op je tv-scherm.

 

 

Game of Thrones

De afleveringen van het vijfde seizoen van deze beroemde tv-serie zullen vanaf lente 2015 te zien zijn. Zij die de imponerende decors van de Game of Thrones met eigen ogen willen zien reizen naar Noord-Ierland en kunnen er een reisroute langs de Giant’s Causeway en de Titanic Studios in Belfast volgen. Castle Ward in het Graafschap Antrim werd gebruikt als de burcht van de Starks in Winterfell en de toegang tot de stad Vaes Dothrak werd gefilmd bij Sandy Brae in de Mourne Mountains. Wie zich dus wil verdiepen in de fictieve wereld van de Westeros kiest Noord-Ierland als reisbestemming.

 

Dracula Untold

In de aanloop naar Halloween is de release van Dracula Untold gepland. In deze nieuwe versie van Bram Stoker’s bekende verhaal zorgen de ontmoetingen en de epische strijd met monsters voor ongekende emoties. De film werd gedraaid op locaties van de National Trust zoals Mount Stewart en Devis & Black Mountain, ten noorden van Belfast.

 

Miss Julie

De beroemde Noorse actrice en regisseur Liv Ullmann trok voor haar nieuwe prent Miss Julie (release in België op 24 oktober) naar het merengebied in het graafschap Fermanagh naar Castle Coole. De acteurs, o.a. Colin Farrell en Jessica Chastain, verbleven tijdens de opnames in het Lough Erne Golf Resort. Wie in de sfeer van Miss Julie wil komen reist de acteurs achterna, door het prachtige merenlandschap rond de aantrekkelijke stad Enniskillen.

 

Ierland is natuurlijk al langer bekend voor de opnames van films die overigens wereldwijd naam hebben gemaakt. Denk maar aan The Field en aan Braveheart. Een reis door Ierland, in het teken van bekende filmsets, is een originele manier om het land te bezoeken, goed voor onvergetelijke reiservaringen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 21 oktober 2014 door in Ierland, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: