Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Ontdek Wales op een misdadig mooie manier

In de voetsporen van detectiveserie Hinterland

 

Wie afgelopen zomer op TV genoten heeft van de Welshe misdaadserie Hinterland, kan zijn hart nu ophalen met een ware ‘Hinterland Tour’. Wales, het decor van deze serie met haar prachtige landschap en locale geschiedenis, biedt bezoekers een intrigerend kijkje achter de schermen.

 

Afgelopen zomer is de Welshe misdaadserie Hinterland te zien geweest op de Vlaamse televisie (uitgezonden door VRT). De serie is opgenomen in de regio Aberystwyth aan de westkust van Wales. Het heuvellandschap, de kust, het regenachtige klimaat. De afgelegen boerderijen en dorpjes, zorgen voor het perfecte mystieke decor dat de serie zo spannend maakt.

 

Touren door het Hinterland

Wie Wales bezoekt, kan een rondrit maken door de Cambrian Mountains en de regio Ceredigion in het westen van Wales. De rondrit biedt uitzichten en spectaculaire bezoeken, zoals Devil’s Bridge. Devil’s Bridge en het nabijgelegen hotel spelen een prominente rol in de serie als moordlocatie. Goed gekozen van de schrijvers, want Devil’s Bridge ademt historie en barst van de Welshe legendes. Devil’s Bridge staat bekend om de unieke watervallen en de drie op elkaar gebouwde bruggen. Het plaatsje Aberystwyth is een kuststadje aan de monding van de Ystwyth en de Rheidol in Cardigan Bay. Beide plekken mogen niet ontbreken op het programma naar Wales.

 

Tour met Cambrian Safaris

Een andere tip is de begeleide tour van Cambrian Safaris, een fantastische tour in een Land Rover Discovery, die wordt begeleid door locals. De meeste routes zijn vooraf gepland, maar kunnen op verzoek worden aangepast. Zo kan er een geheel eigen tocht worden samengesteld die varieert van mooie uitzichten, verschillende bezienswaardigheden of nog meer bezoekjes aan het decor van de misdaadserie Hinterland.

 

De serie Hinterland is een Welshe misdaadserie, die in eerste instantie is opgenomen voor S4C, het tv-kanaal in Wales dat uitzendt in de Welshe taal. Later is tevens een Engelstalige versie van de serie geproduceerd. In de serie wordt een reeks moorden opgelost door hoofdrolspeler Tom Mathias en zijn recherche team. Momenteel worden in Wales de opnames gemaakt voor de tweede serie van Hinterland.

Eén reactie op “Ontdek Wales op een misdadig mooie manier

  1. Pingback: De luchthaven van Brugge, het noorderlicht van Scandinavië en het misdadig leven in Wales… | christel 'de kriebel' bedert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 23 oktober 2014 door in Engeland/Verenigd Koninkrijk, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: