Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Brugge of India?

 

india

 

Ik heb politieke en sociale wetenschappen gestudeerd, richting sociologie. We waren allemaal speciallekes. Elk op ons eigen unieke manier waren we heel graag anders dan de mainstream rechtenstudenten die allemaal, in onze perceptiewereld, klaar stonden om hun netjes uitgestippelde pad te gaan bewandelen. Wij gingen de wereld verbeteren. Maar voor we daar aan konden beginnen moesten we eerste bezinnen en filosoferen. Waar vandaag de dag de studenten van toen – of ze nu rechten of pol&soc gevolgd hebben – massaal naar Compostella gaan wandelen, was het toen – ik spreek van bijna 30 jaar terug – in om een inleefreis naar India te ondernemen. Maar waar ik vandaag, na mijn bezoek aan de Plateau de l’Aubrac vorig jaar, meer dan ooit overtuigd ben dat ik ooit Compostella zal wandelen, ben ik ook meer dan ooit ervan overtuigd dat ik nooit naar India zal reizen.

Ik ben een positief open minded meiske maar tussen India en ik klikt het niet. Ik kan niet om met het zogezegd afgeschafte kastensysteem dat een van de meest discriminerende maatschappijvormen is ter wereld. Ik kan niet om met feit dat daar niet wereldwijd massaal tegen wordt geprotesteerd. Ik kan niet om met de vanzelfsprekendheid die ermee gepaard gaat.

Ik lees in een persbericht van stad Brugge dat zij forse toeristische investeringen in India gaan doen. ’t Is te zeggen. Toerisme Brugge zal zichzelf gaan promoten in India. Dit naar aanleiding van een Bollywoodfilm die massaal in India zal getoond worden en waarin Brugge als locatie een hoofdrol speelt.

Ik hoop van harte dat de film een succes wordt. Dat Brugge goed gepromoot wordt. En vooral dat de film toch voor minstens één Indiër betere leefomstandigheden met zich zal meebrengen.

 **************************

Toerisme Brugge zal aanwezig zijn op de Outbound Travel Roadshow (OTR) die tussen 12 en 20 januari Mumbai, Kolkata, Bangalore, Ahmedadbad en Delhi reisprofessionelen wil overtuigen om Brugge in hun aanbod op te nemen. De deelname aan OTR heeft alles te maken met de langverwachte Bollywoodfilm ‘Peekay’ (PK) die vanaf 19 december in de Indische bioscopen loopt en waarin Brugge één van de hoofdlocaties is. PK is de eerste Bollywoodproductie die in België is gedraaid. De pittoreske Brugse binnenstad bleek voor het productieteam van de Indische regisseur Aamir Khan de ideale setting. Er werd onder meer gefilmd op de Markt, het Minnewater, op de reien en verder ook in het Sint-Gillis en Sint-Annakwartier. PK is een topproductie: actrice Anushka Sharma en tegenspeler Sushant Singh Rajput zijn bekende en bejubelde Bollywoodsterren.

PK is een romantische liefdesfilm die het verhaal van een Indiase studente (Anushka Sharma) die in Brugge verblijft voor haar filmstudies, vertelt. Op een dag ontmoet ze er de liefde van haar leven (Sushan Singh Rajput). Hun verschil in achtergrond en origine maakt het hun relatie er niet gemakkelijker op. Zowel op maatschappelijk vlak als op familiaal vlak krijgen ze het zwaar te verduren, waardoor de enige en beste oplossing lijkt om te huwen. Maar dit loopt niet helemaal zoals gepland en het meisje keert terug naar Indië.

‘Het aandeel van de Indische markt in het aantal buitenlandse overnachtingen in Brugge is momenteel vrij klein (0,2%). De film is een opportuniteit voor Brugge om zich op deze nieuwe markt voor te stellen. Naar schatting 23 miljoen Indiërs zullen de film bekijken; een veelvoud daarvan zal in de aanloop naar de première de twee muziekclips zien waarin Brugge figureert of achteraf de DVD kopen’, zegt Burgemeester Renaat Landuyt.

Het eerste clipje, de lovesong ‘Chaar Kadam’ (‘4 stappen’), werd op 21 november op youtube geplaatst en is inmiddels 800.000 keer bekeken. Afgelopen week werd ook de ‘making of’ van de film in Brugge op youtube geplaatst. Dit filmpje werd intussen 80.000 keer beken. N.a.v. de lancering van de ‘making of’ zette Toerisme Brugge een facebookcampagne op in Mumbai en Delhi. De meest recente info rond film is ook beschikbaar op www.brugge.be/PK waar binnenkort een moviemap met de filmlocaties beschikbaar zal zijn die door geïnteresseerden kan worden gedownload. Hiermee is de promotie voor PK – en bij extensie Brugge – bij het brede publiek ingezet. Naar aanleiding van de film zullen Toerisme Brugge en Toerisme Vlaanderen de belangrijkste Indische media bewerken. Ook het Consulaat-Generaal in Mumbai zet mee zijn schouders onder de promotie van Brugge en organiseerde verleden week een persconferentie die massaal weerklank kreeg in de belangrijkste Indische media.

Eén reactie op “Brugge of India?

  1. De Kriebel
    5 december 2014

    Dit is op christel 'de kriebel' bedert herblogden reageerde:

    Wat vind jij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 5 december 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: