Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Belg wil grote vakantiewoning

Belg wil grote vakantiewoning

Interhome merkt sterke stijging in bezettingsgraad en boekingen van grote vakantiewoningen

 

 

In 2015 zullen we vaker met meerdere gezinnen, vrienden of familieleden samen een vakantiehuis delen. Dit blijkt uit cijfers van Interhome, de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Europa. Zo zag Interhome het afgelopen jaar de bezettingsgraad van hun grotere vakantiewoningen toenemen met 11%. Waar in 2013 een huisje voor 10 nog gemiddeld door 7.1 personen bezet werd is dit in 2014 al gestegen naar 8.2 personen. En deze trend houdt zich alvast aan voor 2015, zo blijkt. Ook de vraag naar grotere vakantiewoningen (woningen voor 10 personen en meer) kent een sterke stijging met 8,7% ten opzichte van vorig jaar en dit terwijl de vraag naar de ‘normale’ vakantiewoningen stagneert. Het is dus duidelijk dat mensen de capaciteit van hun vakantiewoning beter benutten dan vroeger en we steeds vaker in groep reizen.

 

Dat de economische crisis zich op meerdere fronten laat voelen is ondertussen bekend. Maar dat we hierdoor voortaan vaker samen met familie of vrienden onze vakantie zullen doorbrengen is nieuw. “De Belg is op dat vlak van nature een luxepaard”, zegt Thibault Van Look, Commercieel Manager België bij Interhome. “Vaak boekte de Belg een vakantiewoning voor 8, maar verbleef hij er hooguit met zijn vrouw en twee kinderen. Die tijden lijken stilaan voorbij, want ook de Belg beseft dat die 4 extra slaapplaatsen hem geld kunnen besparen wanneer hij ook nog zijn broer en diens gezin meeneemt.”

Vooral de grotere vakantiewoningen blijken veel beter bezet te worden dan vroeger. Gemiddeld werd een vakantiewoning van 10 personen maar door 7.1 personen bezet. Dit aantal is vorig jaar al opgekrikt naar 8.2. En de meest recente cijfers bevestigen alleen maar deze trend.

 

Belg boekt prijsbewuster

Daarnaast zit ook de vraag naar grotere woningen in de lift. Zo noteerde Interhome in 2014 een stijging met zowat 5% binnen het segment van de grote woningen (10+). Voor het komende wintersport- en zomerseizoen ligt de stijging al op 8,7% ten opzichte van 2014. We benutten dus niet alleen beter de woningen die we huren, we zijn ook vooral op zoek naar woningen waar we met meerdere gezinnen, familieleden of vrienden kunnen verblijven. “Ook dit is een duidelijk gevolg van de economische realiteit waarin we ons momenteel bevinden”, zegt Van Look. “Zo zien we dat de vraag naar het kleinere type woning stabiel blijft, wat erop duidt dat de groei binnen het segment van de grote vakantiewoningen voornamelijk komt van mensen die voorheen niet voor een vakantiewoning kozen, maar bijvoorbeeld wel voor een hotel. Het prijsbewuste karakter van een vakantiewoning – de eenheidsprijs daalt naarmate men met meer mensen een woning deelt – is hier uiteraard niet vreemd aan. Tot slot kan je in een vakantiewoning ook aan self-catering doen, wat ook nog eens kostenbesparend werkt.”

 

Wie op zoek is naar een vakantiewoning voor het huidige skiseizoen of de komende zomervakantie kan bij Interhome kiezen uit 33.000 vakantiewoningen, appartementen en chalets in zowat alle formaten. Zo biedt Interhome accommodaties aan vanaf 2 tot maximaal 45 personen.

Meer info en boeken kan via www.interhome.be

 

Over Interhome

Interhome is een verhuurder van vakantiewoningen met een aanbod van 33.000 huizen, chalets en appartementen in 33 verschillende landen. Traditioneel is Interhome het sterkst vertegenwoordigd in Europa. Interhome onderscheidt zich van haar concurrenten door middel van haar stevige netwerk van eigen servicekantoren. Interhome is in 1965 opgericht in Zwitserland en viert in 2015 haar 50ste verjaardag. Moedermaatschappij Interhome AG is gevestigd in Zürich en is 100% eigendom van Hotelplan Holding AG, dat op haar beurt eigendom is van Migros, de grootste retailorganisatie van Zwitserland. De Belgische zetel van Interhome is gevestigd in Diegem. Meer info: www.interhome.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 13 januari 2015 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: