Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Ontdek de Grand Tour of Switzerland en proef van culinaire specialiteiten

Nieuwe ‘Grand Tour of Switzerland’, culinaire specialiteiten en meer bijzondere zomerbelevenissen in Graubünden.

 

In de nieuwe ‘Grand Tour of Switzerland’ leiden enkele van de attractiefste etappes door het land van Heidi. De Zwitserse vakantieregio Nr. 1 Graubünden heeft voor de zomer van 2015 bovendien een nieuw aanbod in petto voor mensen die graag genieten, die gezondheidsbewust leven, voor wandelaars, gezinnen en spoorliefhebbers.

 

Op de Grand Tour of Switzerland is de weg het doel. De rond 1.600 km lange ontdekkingsreis voert door vier taalgebieden, over Alpenpassen, naar UNESCO-Werelderfgoedplaatsen en langs meren. De vakantieregio Graubünden rijgt op deze nieuwe tour meteen ook meerdere parels van landschap en cultuur aan elkaar. Beginnend met het land van Heidi in het schilderachtige wijngebied “Bündner Herrschaft”, via de regio met het Nationaal Park, met daarin Guarda, het dorp van Ursli-met-de-bel, of de panoramaberg Muottas Muragl bij St. Moritz, tot aan de imposante Viamala-Kloof op de San Bernardino-route.

 

Het land van Heidi is niet alleen de poort tot het Graubündense deel van de Grand Tour-ervaring; hier vinden mensen op zoek naar ontspanning ook een even originele als exclusieve slaapgelegenheid. Vier wijnvaten met een inhoud van 8.000 liter staan als exclusieve overnachtingsmogelijkheid in de plaatsen Maienfeld en Jenins ter beschikking. Bij boekingen voor gezinnen, voor wie vooral de vaten in Maienfeld geschikt zijn, is de entree van het originele huis van Heidi in Maienfeld inbegrepen. Midden tussen de wijngaarden ontstaat bovendien uit de oude wijnpers in Jenins het “Huis van de Bündner Wijn”. Behalve wijnproeverij en restaurant zullen op deze nieuwe locatie allerlei wetenswaardigheden rondom de Bündner wijn in scène worden gezet. Onderweg op de Grand Tour-route wachten iets verder naar het zuiden nog meer attracties op de reizigers: het bergdorp Guarna in Unterengadin – ook bekend als het dorp van Ursli-met-de-bel – is een echt juweeltje. Gesloten voor het autoverkeer en prachtig gelegen op een zonnig plateau, wordt het centrum gekenmerkt door typische oude Engadiner huizen met hun muurschilderingen en graffiti. Tot de parels van de Grand Tour hoort tenslotte ook de Viamala, oftewel de “slechte” weg, bij Thusis. Dit duizenden jaren oude smalle doorgang op de Noord-Zuidas behoort met zijn nieuwe bezoekerscentrum en restaurant, hoog boven de imposante kloof, tot een van de onvergetelijke haltes waar je geweest moet zijn. www.graubuenden.ch/touring

 

Culinaire specialiteiten en gezondheid Twee verschillende mogelijkheden om culinair genieten en gezondheid met elkaar te verbinden, zijn in de zomer van 2015 enerzijds in de Kantonhoofdstad Chur en anderzijds in het Nationaal Parkgebied in Engadin te vinden. Als eerste regio in Zwitserland ondersteunt en onderhoudt Engadin Scuol Samnaun Val Müstair een keten van restaurants, hotels, pensions, vakantiewoningen en bedrijven voor een onbezorgde vakantie voor mensen met voedselallergieën. Voor een “onbelaste“ vakantie kan de gast kiezen uit een rijk geschakeerd aanbod aan gecontroleerd voedsel en ontspant zich bij het genieten van de volledig gluten- en lactosevrije Nationaal Park-gezondheidsregio. Meer informatie.

 

De culinaire Rijnwandeling vanaf station Chur voert eerst langs de Plessur, daarna langs de oever van de Alpenrijn en tot slot langs de Molenbeek terug naar de stad. Onderweg kunt u in drie verschillende restaurants van het menu genieten en aan het einde nog het 1.200 m2 grote beeldenpark bij het Forum Würth Chur bezoeken. Deze aanbieding kan vanaf 1 april 2015 bij Chur Tourismus worden geboekt. Meer informatie.

 

Voor spoorliefhebbers: „Historic Rhätische Bahn“ De Rhätische Bahn mocht onlangs haar 125-jarig bestaan vieren, maar de Graubündner staatsspoorwegen zijn allesbehalve stoffig. Aan het UNESCO-Werelderfgoedtraject van de Albula-Bernina­lijn, alsmede aan de beide paradelijnen Bernina- en Glacier-Express worden doorlopend nieuwe en attractieve aanbiedingen voor spoorliefhebbers toegevoegd. Onder de titel „Historic Rhätische Bahn“ vindt van 9-11 juni 2015 voor het eerst een driedaagse treinreis in verschillende wagonsamenstellingen op het RhB-lijnennet plaats, inclusief overnachtingen met halfpension, evenals verschillende excursies en bezichtigingen. Meer informatie

 

Actief ontspannen

Enquêtes bevestigen dat Graubünden niet alleen Zwitserse vakantieregio Nr. 1 is, maar ook het meest populaire mountainbikegebied van het land. Dat is niet zomaar: van spannende flowtrails tot tourpaden voor meerdere fantastische uren is alles te vinden wat het mountainbikerhart sneller laat kloppen. Op de toplocatie Lenzerheide meten overigens deze zomer voor het eerst de beste cross country-specialisten ter wereld hun krachten bij de UCI-Worldcup; in 2018 vindt op dezelfde locatie dan de WK plaats. Meer informatie.

 

Een van de mooiste manieren om Graubünden te leren kennen is op een van de vele wandelroutes, waarop de meest uiteenlopende cultuur- en natuurbelevenissen hun plek krijgen. Bijzonder interessant zijn de talrijke oude transporteurspaden. Werden daarop vroeger wijn en andere goederen op avontuurlijke reizen via de Alpenpassen naar Zwitserland ingevoerd, nu zijn de Via Spluga, Walserweg Graubünden, Via Valtellina en &co. uitstekende aangelegde langeafstand wandelpaden, waarop niemand van comfort hoeft af te zien. Tijdens het wandelen, kan de bagage comfortabel steeds naar de volgende overnachtingsplek worden gebracht. Meer informatie

 

De nieuwe verbinding tussen de skigebieden van Arosa en Lenzerheide levert in de zomer van 2015 ook voor wandelaars nieuwe mogelijkheden op. De Urdenbahn tussen de Arosa-Hörnli en de Urden­fürggli in Lenzerheide is in juli en augustus en tijdens de herfstvakantie in oktober in bedrijf. Zo kan van het veelzijdige wandelpadennetwerk van beide bestemmingen worden genoten.

0048475

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 27 februari 2015 door in Travelweetjes, Zwitserland.
%d bloggers liken dit: