Unieke nieuwe culinaire ervaringen op
het nieuwe cruiseschip ms Koningsdam
Van Farm-to-table restaurant, zeevruchtenbrasserie Sel de Mer tot een heuse Food market
Met de toevoeging van het nieuwe ms Koningsdam aan de vloot van Holland America Line (vanaf februari 2016), wordt het culinaire aanbod van de rederij naar een nog hoger niveau gebracht. De uitzonderlijke dinerervaringen aan boord bij Holland America Line worden met de komst van de Koningsdam nog meer uitgebreid.
Zodra gasten aan boord stappen van het nieuwe ms Koningsdam stappen ze in een wereld vol culinaire verrassingen. Hoewel het schip momenteel nog in aanbouw is, kunnen reizigers alvast een kijkje nemen middels diverse video’s van het veelzijdige culinaire aanbod. De video’s zijn op de mini-website van het ms Koningsdam te vinden.
Sel de Mer
Nieuw voor de vloot is de intieme zeevruchtenbrasserie Sel de Mer. De brasserie serveert tijdloze Franse klassiekers zoals vis in een krokante zoutkorst, verse oesters, coquilles en bouillabaisse. Gasten mogen hun eigen verse vis uitkiezen die op ijs in het midden van het restaurant tentoongesteld is. Voor reserveringen bij Sel de Mer wordt een toeslag gerekend.
Grand Dutch Café
Ook nieuw is het nieuwe Grand Dutch Café. Als fantasierijke ruimte, geïnspireerd door het Delfts blauw en de silhouetten van de grachtenpanden van Amsterdam, is het Grand Dutch Café de plek om te proeven van typisch Nederlandse specialiteiten zoals poffertjes.
Culinary Arts Center
Het Culinary Arts Center waar de kookworkshops en demo’s worden gegeven, gelegen op dek 2, heeft een andere invulling gekregen als op huidige Holland America Line schepen. De showkeuken heeft een restaurant met uitgebreide keuken en individuele kookstations. Deze worden overdag uitsluitend gebruikt voor activiteiten in het Culinary Arts Center, zoals interactieve kookworkshops en kookdemonstraties van beroemde chef-koks. ’s Avonds wordt de studio weer in gebruik genomen door de chef-koks van Holland America Line, waar zij ambachtelijke gerechten bereiden voor het ‘farm-to-table’ concept, dat de naam ‘Dinner at the Culinary Arts Center’ heeft gekregen.
Lido Market : naar de markt op een cruiseschip
Het bekende Lido buffetrestaurant is op het ms Koningsdam omgetoverd tot Lido Market, een moderne marktplaats voor zowel snelle maaltijden als take-away gerechten. Het restaurant is ingericht in de stijl van een echte markt. Door de bewegwijzering en crew in bijpassende uniformen, wanen gasten zich als op een echte markt. Het brede scala aan keuzes omvat speciale stations zoals:
Het innovatieve menu van het Canaletto restaurant biedt een authentieke Italiaanse ervaring waarbij een verscheidenheid aan gerechten wordt geserveerd om samen met familie en vrienden van te genieten. Het Canaletto is gelegen naast het Lido en te reserveren tegen een toeslag.
Niet nieuw, maar niet weg te denken op een Holland America Line schip, is de Pinnacle Grill. Dit specialiteitenrestaurant staat voor uitzonderlijk dineren aan boord. De Pinnacle Grill is geopend voor lunch en diner en biedt gerechten geïnspireerd op de Amerikaanse Pacific Northwest, inclusief heerlijke visgerechten en speciaal geselecteerd duurzaam rundvlees. Dineren in de Pinnacle Grill is mogelijk tegen een additionele toeslag.