Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

In de Londense voetsporen van modeontwerper Alexander MCQUEEN

MET EUROSTAR IN DE VOETSPOREN VAN ALEXANDER MCQUEEN

• Van 14 maart tot 2 augustus 2015 loopt in het Londense Victoria and Albert Museum ‘Alexander McQueen: Savage Beauty’, een unieke tentoonstelling die terugblikt op de carrière van modeontwerper Alexander McQueen.
• Daarnaast is in de Tate Britain een fototentoonstelling aan de Londense ontwerper gewijd.
• Dankzij 2 FOR 1, het culturele programma van Eurostar, krijgen bezoekers 2 tickets voor de prijs van 1 voor de tentoonstelling.

LONDON BRENGT HULDE AAN ALEXANDER MCQUEEN
Deze lente brengt Londen hulde aan Alexander McQueen, de modeontwerper die overleed in 2010. Zowel in het Victoria and Albert Museum als in Tate Britain is een tentoonstelling aan hem gewijd.
Het Victoria and Albert Museum organiseert een grootse tentoonstelling die terugblikt op de carrière van Alexander McQueen. Deze tentoonstelling, uniek in Europa, brengt tweehonderd kledingstukken en accessoires gecreëerd door de Londense modeontwerper onder één dak: van zijn eerste collectie, ontworpen als afstudeerproject op de Londense modeschool Central Saint Martins tot zijn laatste onvoltooide collectie. Een mooie hommage aan Alexander McQueen die zelf ooit zei dat het Victoria and Albert Museum hem onvoorwaardelijk inspireerde en intrigeerde. Dankzij 2 FOR 1, het culturele programma van Eurostar, ontvangen bezoekers op vertoon van hun Eurostar-ticket 2 tickets voor de prijs van 1 voor deze tentoonstelling. Het Victoria and Albert Museum is een van de negen Londense musea die partner zijn van het 2 FOR 1-programma.

Alexander McQueen: Savage Beauty, Victoria and Albert Museum, van 14 maart tot en met 2 augustus 2015. Normale toegangsprijs: £16.
(klik op foto voor meer info)

Exclusieve 2 FOR 1-aanbieding
Dankzij het 2 FOR 1-programma kunnen alle Eurostar-reizigers 2 toegangskaarten voor de prijs van 1 vooraf reserveren. Een ticket boeken kan door de promocode VAM15 in te geven op de website van het Victoria and Albert Museum http://www.vam.ac.uk/content/exhibitions/exhibition-alexander-mcqueen-savage-beauty/about-the-exhibition. De reserveringsbevestiging en het Eurostar-ticket dienen als toegangsbewijs voor de tentoonstelling.

10._Installation_view_of__Platos_Atlantis_gallery_Alexander_McQueen_Savage_Beauty_at_the_VA_c_Victoria_and_Albert_Museum_London

De Tate Britain organiseert tegelijkertijd de fototentoonstelling Nick Waplington / Alexander McQueen: Working process, met meer dan 130 foto’s waarvan sommige nog nooit aan het grote publiek getoond werden. Fotograaf Nick Waplington kreeg de kans om Alexander McQueen te volgen tijdens het creatieproces van de herfst-/wintercollectie 2009, The Horn of Plenty, van de eerste potloodschets tot het defilé in Parijs. Ook voor deze tentoonstelling geldt 2 FOR 1 van Eurostar.

Nick Waplington / Alexander McQueen: Working process, Tate Britain, van 10 maart tot en met 17 mei 2015. Normale toegangsprijs: £16.
http://www.tate.org.uk/whats-on/tate-britain/exhibition/nick-waplingtonalexander-mcqueen-working-process

AL VIJF JAAR VERGEMAKKELIJKT EUROSTAR DE TOEGANG TOT CULTUUR VOOR ZIJN REIZIGERS

Al twintig jaar brengt Eurostar Brussel, Rijsel en Parijs dichter bij Londen. Hierdoor ontstond een hechte band tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk. Er is zelfs sprake van een ‘Eurostar-generatie’: mensen van verschillende nationaliteiten die elkaar vinden in de gemeenschappelijke waarden van mobiliteit, creativiteit, vrijheid en durf. Zij profiteren volop van de nabijheid en het bruisende karakter van de drie Europese hoofdsteden.

In april 2010 breidde Eurostar zijn rol als culturele katalysator tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk uit met een eigen cultureel programma. Sindsdien maken meer dan twintig van de belangrijkste Europese musea in o.a. Londen, Brussel, Lille en Parijs deel uit van het 2 FOR 1-programma. Eurostar-reizigers krijgen 2 tickets voor de prijs van 1 in de deelnemende musea op vertoon van hun Eurostar-ticket.

In Londen zijn negen van de grootste musea lid van het 2 FOR 1-programma: Tate Modern, Tate Britain, The National Gallery, National Portrait Gallery, The British Museum, Victoria and Albert Museum, British Library, Science Museum en Royal Academy of Arts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16 maart 2015 door in Engeland/Verenigd Koninkrijk, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: