Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Moederdag bij Wu Wei Kortrijk

Een Moederdag in balans dank zij Wu Wei Kortrijk

Druk, druk, druk…zo is het elke dag voor ons, toch? Ik ben altijd in de weer met promo voeren, interviewen, schrijven en het opstellen en het opvolgen van communicatieplannen en marketingacties. En met wassen, strijken en afwassen. Dochter heeft het druk met studeren en sporten, of sinds haar val van het paard, met fysiotherapie en herstellen. En met nog meer studeren.

Soms vraagt het lichaam een pauze. Soms is het goed een pauze preventief in te lassen. Soms moet je een moeder-dochter moment stelen en er intens van genieten. Dus trokken Dochter en ik net voor de paasvakantie de deur achter het laatste examen dicht. En verhuisden we voor twee dagen naar wellbeing centre Wu Wei in Kortrijk, een wellness centrum dat een beetje anders is dan anders, waar rust en authenticiteit centraal staat. Het werd opgericht door Jo Heirman. Drie jaar geleden ruilde hij het druk, druk, druk leven van zijn Brussels communicatie en markering bedrijf voor de rust van Wu Wei. “Op een bepaald moment wou ik iets anders met mijn leven gedaan hebben,” vertelt Jo ons, relax achteruit gezeten in een comfortabele fauteuil in een van de seminarieruimtes van Wu Wei. “Na lang nadenken werd het voor mij duidelijk dat dit ‘andere’ een well being centre zou worden. De zoektocht naar een locatie bracht ons naar Kortrijk in een oude drukkerij die op dat moment leeg stond. Eens de fysieke ruimte vastgelegd, werd het concept duidelijk. Ideeën heb ik meegebracht uit centra die ik had bezocht in Zweden, Denemarken maar ook in Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Voor de naamgeving, Wu Wei, lieten we ons inspireren door de Chinese TAO-filosofie. Wu Wei is een belangrijk begrip binnen de Chinese levensbenadering. Het staat voor harmonie, leven op het ritme van de dingen, de kunst van het niet-doen. En Wu Wei…dat klinkt wel goed in het West-Vlaams, vind ik.”

Wu Wei is een centrum dat je moet beleven, een product dat je moet ervaren. Er is zowel een hotel met 14 kamers, een publieke badpakkenwellness als een privéwellness. Er zijn meeting faciliteiten en verschillende ruimtes voor workshops zowel voor particulieren als bedrijven. Jo leidt er ons rond. “De meeting ruimtes hebben een natuurlijke lichtinval. Ze zijn verwarmd met een gashaard of met houtvuren. De stijl, de kleuren en de uniformiteit van de natuurlijke materialen dragen allemaal op zich bij tot de rust die ze moeten brengen. Ook de manier waarop we de wellness invullen kadert binnen die rust: geen hoogtechnologische toeters en bellen maar een goede hammam, goede sauna’s op verschillende temperaturen en vooral geen grootschaligheid. Het evenwicht waar we toe streven vind je ook terug in onze keuken. Onze chef kiest zijn producten nauwgezet uit en creëert daarmee een lekkere maar toch gezonde keuken die ik Zuid-Frans zou durven noemen, licht, vers zonder al te veel vet, boter of sauzen.”

Onze ervaring:
Dochter was onder de indruk van het eerste moment dat ze onze kamer in Wu Wei binnen stapten. Een ruime, lichte comfortabele suite. Een deur.. En dan…die immense badkamer. Met inloopdouche. En met het grootste ligbad dat ze ooit had gezien en ervaren. Alhoewel we ons een hele namiddag gescrubd en koud-warm gedoucht hadden, alhoewel we binnen en buiten hadden gezwommen – voor het eerst sinds de operatie aan haar bovenarm – in het 32° zwembadje, moest en zou ze zich nog laten onderdompelen in dat immense grote bad. Het maakt een moeder gelukkig haar kind gelukkig te zien. Later op dag lieten we ons verwennen tijdens een duo-gelaatsverzorging. Eerlijk is eerlijk. Mijn ervaring is dat een gelaatsverzorging in een wellness centrum meestal niet zo kwalitatief hoogstaand is. Niet zo bij Wu Wei. Wij kregen de meest intense gelaatsverzorging ooit. Voor dochter was het haar eerste. Aan de volgende die haar onder handen krijgt, wens ik bon courage. De medewerkers van Wu Wei zijn allemaal professioneel geschoold. Elk product, elke actie, werd vakkundig in gemasseerd. De producten van Wu Wei zijn bovendien van een bijzondere kwaliteit. Ik wil hier niet overdrijven maar zal het misschien toch een beetje doen. Ik heb een gevoelige huid. Een gelaatsverzorging, voedend of reinigend, hydraterend of anders verzorgend, leidt bij mij heel vaak tot rode vlekken of andere ongewenste reacties. Na een uur gelaatsverzorging bij Wu Wei zag ik er stralend uit. Het geheim, zo verklapte Jo mij, heet AHAVA. “Dat zijn stuk voor stuk producten die hun oorsprong vinden in de Dode Zee, een omgeving waar je in de algen en in het modder de meest natuurlijke mineralen vindt. Wij vonden bij de opstart van Wu Wei dat AHAVA het best bij onze filosofie aansloot.” Dochter en mezelf bevonden ons na afloop in een andere wereld. Bijna niet te geloven dat zij enkele uren voordien nog examen chemie aan het invullen en ik deadlines aan het halen was. We sloten onze dag bij Wu Wei af in het restaurant. Zij met een fruitsap en ik met een prosecco. En daarna lieten we de chef zijn gang gaan met de vis van de maand, in april was dat Rode Poon. Het zorgde voor opnieuw een primeur beleving voor de dochter: voor het eerst proeven van een vis gecombineerd met een yoghurtdip. We hebben geslapen als rozen. Na het ontbijt de volgende morgen hebben we de auto op de Wu Wei parking laten staan en hebben we ons laten gaan in de K in Kortrijk en de omliggende shoppingstraten. Ons moeder-dochter moment is ons goed bevallen. Na de volgende examens, organiseren we opnieuw een uitje. Geen wellness dan. Wel een weekendje London. Blijf ons volgen dus, op http://www.dekriebelopreis.com.
Groeten
Christel ‘De Kriebel’ Bedert

Wu Wei tips:
* Elke derde donderdag van de maand houdt Wu Wei een Ladies Night. Tijdens de volgende sessie op donderdag 21 mei leer je jezelf volledig overgeven aan de ondersteunende kracht van het water. De zouten en de modder die wordt gebruikt tijdens de voetbadjes en de scrub in de hammam zorgen voor de verdere ontspanning van huid en spieren.

* Voor bedrijven heeft Wu Wei heel toffe vergaderzalen voor groepen tot maximum 50 personen. Wu Wei organiseert team buildings in andere sfeer. Je combineert er een goede vergadering met goed eten en kooklessen. Voor bedrijven die geen probleem hebben in badpak in elkaars gezelschap te vertoeven is er de spabeleving met scrubritueel in de hammam, waterrelaxatie in het zwembad of yoga initiatie. Het ontspanningskarakter ontdek je compleet als je je overgeeft aan de meer spirituele activiteiten zoals de anti stress workshops en meditaties.

* Wu Wei wordt deze lente 3 jaar. Goede reden vieren dus. Wu Wei trakteert met een aantal leuke arrangementen bij mekaar gebracht aan een leuke prijs. Arrangementen die bovendien kunnen worden gecombineerd.

* Wie je net zoals De Kriebel ook genieten van een moeder-dochter wellness ervaring of bovenstaande suggesties in detail bekijken? Surf dan op het gemakje eens rond op http://www.wuwei.be. Alleen door ’t kijken al, geraak je helemaal in balans…

2 reacties op “Moederdag bij Wu Wei Kortrijk

  1. De Kriebel
    30 april 2015
  2. Pingback: Citytrips naar steden in West-Vlaanderen | dekriebelopreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 30 april 2015 door in België.
%d bloggers liken dit: