Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

LENTE, TIJD VOOR TUINENBEZOEK IN ENGELAND

Genieten van de lente en van de mooiste bloemenpracht, daarvoor ga je op reis naar Engeland. De schitterende Engelse gardens and parks zijn dichterbij dan je denkt. Met de ferry van P&O Ferries sta je in geen tijd aan de andere kant van Het Kanaal, zelfs voor een dagexcursie.

Iedereen kent de beroemde Engelse tuinen in het zuidoosten van Engeland. Maar er is veel meer dan Sissinghurst, Leeds Castle Gardens en Hever Castle Gardens. Heel wat groene en bloemenrijke oases zijn minder bekend en worden ook minder bezocht. Ze liggen nochtans op korte afstand van de aanlegsteiger van P&O Ferries in Dover en je kan vanuit de havenstad een mooie rondrit maken langs volgende niet te missen plekken-in-de-Engelse-lente.

Naar Canterbury
De stad aan de rivier de Stour, met zijn beroemde kathedraal, is een must tijdens een bezoek aan Kent. Dat komt goed uit want op korte afstand van Canterbury kan je enkele prachtige tuinen bezoeken. Er is onder meer Goodnestone Park Gardens, een landgoed dat al eeuwen bewoond wordt door de familie FitzWalter. Van in het vroege voorjaar genieten de bezoekers van de bloemen, van duizenden narcissen en sneeuwklokjes en van de bloeipracht die in de maand mei zijn hoogtepunt bereikt (www.goodnestoneparkgardens.co.uk). Even ten noorden van Canterbury liggen de Mount Ephraim Gardens. Ze zijn niet uitgestrekt maar aantrekkelijk door de mengeling aan stijlen. Er is een doolhof, een rozenterras, een herbarium, een Japanse rotstuin, een heestertuin en een schitterende waterpartij. Door hun ligging in de prachtige countryside van Kent zijn deze terrasvormige tuinen nog mooier, zeker in het voorjaar met een overdaad aan bloemen (www.mountephraimgarden.co.uk).
Ook vanuit Canterbury bereik je vrij snel de Brogdale Farm in Faversham. Op een oppervlakte van 65 ha kan je er de grootste fruitcollectie ter wereld bewonderen. Niet echt een tuin dus maar het domein is bijzonder attractief in de lente als de drieduizend fruitbomen in bloei staan, een unieke bezienswaardigheid (www.brogdale.org).


(Foto: DeKriebelOpReis proefde haar eerste echte English High Tea in Brogdale Farm. De lekkerste ooit.

Vanuit Rye en Hastings
Aan de zuidkust van Engeland, op minder dan een uur rijden van Dover, liggen twee interessante steden: Rye en Hastings. Ze hebben tal van historische bezienswaardigheden, ze nodigen uit met hun gezelligheid én ze zijn een ideale uitvalsbasis om in de lente prachtige tuinen te bezoeken. Merriments Gardens bijvoorbeeld, een nog jonge tuin met een fantastische tuinstructuur, heerlijk om er enkele uren te verblijven. De Spring Garden met de duizenden tulpen is een lust voor het oog (www.merriments.co.uk). Van een even grote pracht zijn de Great Dixter Gardens, een domein waarvan de geschiedenis terug gaat tot de dertiende eeuw. De tuin is een creatie van de bekende landschapsarchitect Christopher Lloyd (www.greatdixter.co.uk).

Royal Tunbridge Wells
Engeland reizigers bezoeken Royal Tunbridge Wells vooral omwille van de gezelligheid, de luxe winkeltjes in de zuilengang The Pantiles en de leuke koffiehuizen in High Street. Maar ook de tuinen in de omgeving zijn een bezoek waard, zeker in het voorjaar en de P&0 Ferryhaven Dover is niet eens zo ver. Ga alleszins naar Groombridge Place Gardens en vergeet Penshurst Place and Gardens niet met zijn eeuwenoude kasteel en nog oudere tuinen uit de 14de eeuw. In ieder seizoen valt hier wat te beleven maar de verrukkelijke geuren van de clematis tijdens de lente mag je zeker niet missen (www.penshurstplace.com).

Reizen met P&O Ferries

Het voorjaar is ideaal om naar Zuidoost-Engeland te reizen. Het is de periode voor de zomerdrukte en P&O Ferries heeft vanuit Calais niet minder dan 23 overtochten per dag (enkele reis) richting Dover.

Prijs voor de overtocht vanaf € 45,- per enkele reis voor auto en alle inzittenden

Info en reservaties: http://www.POferries.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 23 mei 2015 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: