Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Met P&O in Churchill’s voetsporen doorheen Kent – Stop 3: the British War Memorial

Ik verkondigde voorheen al de wetmatigheden van DeKriebelOpReis:
De eerste twee zijn door mijn trouwe lezers gekend:
1. Neem minstens één keer per jaar een weekendje vrij met uw partner, zonder kinderen. Just to two of you…
2. Hou minstens één keer per jaar een Wi-Fi-vrije vakantie met kinderen. Koesterend.

Ik voeg er graag een derde aan toe:
3. Wees zelf terug eens kind, en ga met je ouder(s) op reis.

In mijn reis met P&O Ferries richting Kent waarbij we in de voetsporen traden van van Sir Winston Churchill nam ik u al meer naar Chartwell en Ightham Mote. Voor een derde item keren we terug richting kust nu en bezoeken er the Battle of Britain Memorial… Een plaats die menig (schoon)vader zal raken.

The Battle of Britain – De Slag om Engeland – was een luchtoorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen de Duitse Luftwaffe en de Britse Royal Air Force (RAF). De luchtoorlog begon op 10 juli 1940 en verliep in vijf fasen tot hij ten slotte eindigde op 31 oktober 1940. Met de inzet van 3080 jongemannen van 14 verschillende nationaliteiten werd de slag gewonnen. Maar meer dan één op vijf verloor hierbij het leven en minder dan de helft zou de oorlog overleven.

Winston Churchill zei over deze vliegers: “Never in the field of human conflict was so much owed by so many to so few” – “Nooit in de geschiedenis van de oorlogvoering hebben zovelen zoveel te danken gehad aan zo weinigen.”

The Battle of Britain Memorial is een ode ‘to the Few’. Hun namen zijn gegraveerd in de granieten panelen die de Memorial site omringen. Centraal zit een eenzame piloot over zee te staren. Pakkend.

Nieuw op het domein is The Wing. Het bezoekerscentrum in de vorm van een Spitfire vleugel werd op 28 maart 2015 geopend voor het grote publiek. Wij waren er daags voordien te gast in het gezelschap van familieleden van de veteranen. The Wing vertelt door middel van een unieke multimedia ervaring wat hoe het leven van de piloten tijdens de Battle of Britain aanvoelde. The Wing richt zich daarmee vooral op de jeugd, opdat zij zouden begrijpen wat wij zouden ondergaan hebben, mocht de RAF een nazi invasie niet hebben kunnen tegen houden.

Wij werden rondgeleid in The Wing door gepensioneerd Air Force Officer Tootal, geboren in 1941 als een van de Few. Zij vader stierf toen hij 4 was. Zijn kleinkind prijkt op de foto’s die gebruikt worden voor de gadgets in de gift shop.

Christel Bedert -de  kriebel op reis - in Churchill's voetsporen door Kent (32)

The Battle of Britain Memorial bevindt zich in Capel-le-Ferne, Kent. http://www.battleofbriatainmemorial.org.

Mijn vader zou dit een prachtige plaats gevonden hebben… Ik vond het een eer er als een van de eerste bezoekers te mogen zijn.

Vlakbij en ook meer dan een bezoekje waard:

* De Sound Mirrors. Op Abbot’s Cliff, tussen Folkstone en Dover werden tussen 1916 en 1930 Sound Mirrors gebouwd, ‘geluidspiegels’. De ‘luisterende oren’ moesten waarschuwen voor het aankomen van vijandelijke vliegtuigen. Zo konden ze een 15minuten extra verdedigingstijd geven. Ze worden momenteel her en der in de regio opgegraven en opgewaardeerd.

* Dover Castle. Het imposante kasteel bovenop de White Cliffs beschermt de Engelse kusten al 20 eeuwen lang. Onder het kasteel, in de cliffs bevinden zich de War-time Tunnels en Operation Dynamo. Neem ook een kijkje van op The Admiralty Lookout. Dover Castle is ook perfect te boeken als dagtrip. Een retourtje Calais-Dover, kasteel bezoeken en terug. Een heel fijne eerste kennismaking met Kent.

Volgende keer bij De Kriebel: de lekkerste eet- en slaapadresjes van Kent…

Tekst & foto’s : Christel Bedert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 12 juni 2015 door in Engeland/Verenigd Koninkrijk, Kriebelervaringen, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: