Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Nieuwe ruiter- en menroute langst Damse Vaart

De Fortenruiter- en menroute officieel geopend. Het is de 17de ruiterroute die door het provinciebedrijf Westtoer werd ontwikkeld en het vijfde traject dat ook toegankelijk is voor menners. Het traject van 35 km verkent de weidse landschappen tussen Brugge, Damme en Sluis. Centraal staan de restanten van de verschillende forten uit de 17de en 18de eeuw. Het is de tweede ruiterroute met een gratis digitale brochure.

De Fortenruiter- en menroute gaat van start aan het Fort van Beieren, gebouwd in het midden van 1705, en komt ook voorbij ‘het Verbrand Fort’. De Damse Vaart is de rode draad langs de route. Het kanaal werd gegraven op vraag van Napoleon, vandaar wordt het ook soms Napoleonkanaal genoemd. Verder komt de route langs de Schellemolen, het natuurreservaat ‘De Stadswallen van Damme’, de historische stad Damme, de gezellige dorpskern van Oostkerke en de Kleiputten van Hoeke. De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en aan de start staat een viertalig informatiebord. Nabij het Fort van Beieren is een mensluis aangelegd door de Provincie West-Vlaanderen en de Stad Brugge, waardoor de route ook voor menners ontsloten is. Naast de 35 km-lange tocht die toegankelijk is voor ruiters en menners, is er nog een alternatief traject bewegwijzerd voor ruiters langs de Damse Vaart.

De Forten ruiter- en menroute is de tweede ruiterroute en de eerste menroute waarvan een gratis digitale brochure ter beschikking wordt gesteld op de website van Westtoer, namelijk via http://www.westtoer.be/nl/actief-beleven/paardrijden/ruiter-en-menroutes. Er staat ook een QR-code op het startbord die een link maakt naar de digitale brochure op de website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 30 juni 2015 door in België, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: