Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Lekker eten in Kent

Ik kan met de hand op hart zeggen, echt waar, dat ik nog nooit niet lekker heb gegeten in Engeland. Ik moet daar, geef ik toe, soms een inspanning voor doen want ik hou niet van erwten en ik hou nog minder van erwten met kabeljauw en laat ik nu bij elk bezoek op de een of andere manier erwten met kabeljauw geserveerd krijgen…
Echter kabeljauw is bij onze overwaterse buren zo lekker dat ik de erwten er graag bijneem. En zie in The Marquis kwamen de erwten in een overheerlijke velouté en kreeg ik bij de nabij gevangen koolvis een overheerlijke broccoli geserveerd. Gewoonweg lekker.

‘Spring Pea Velouté, crisp bacon, smoked almonds, kelly’s goats cheese’ gevolgd door ‘Seared Local Pollock, purple potatoes, tenderstem broccoli, hollandaise’ en afgesloten met ‘Warm Bakewell Tart, crème anglaise’, luidde het volledige ‘Kentish Lunch Menu’ dat ik mocht proeven in The Marquis at Alkham nabij Dover, zowat een van de beste restaurants in Kent onder leiding van chef Charles Lakin.

Christel Bedert -de  kriebel op reis - in Churchill's voetsporen door Kent (17)

Ik mocht er ook de lokale ‘sprakling wine’ proeven en ik raad iedereen aan dit te doe. De Zuid-Oost kust van Engeland is immers niet alleen gekend om zijn ‘white cliffs of Dover’, de combinatie van de kalkgrond en het koele klimaat levert Kent ook een top selectie schuimwijnen op, alsook, zo heb ik vernomen, aromatische witte en elegante lichte rode wijnen getrokken uit de Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc and Bacchus druiven. Voilà.

Er zijn twee wijngaarden waar ik uw aandacht op wil vestigen. Aan uzelve om te gaan proeven.

* The Chapel Down Winery is een van fijnste wijngaarden uit Kent. Zij laten hun druiven groeien over een weid verspreide regio Essex tot Hampshire.

* Biddenden Vineyards is Kents oudste commerciële wijngaard, opgericht door de familie Barnes family in 1969 met als doel wijn en cider te produceren.

Beide wijnen worden in The Marquis geserveerd.

Naast hele lekkere vis heb ik ook heel lekkere blackpudding gegeten, tijdens mijn voorbije verblijf in het Engelse werelddeel, dit in The Royal Hotel in Deal. Ik heb in dit prachtige hotel ook geslapen, maar dat was niet de eerste keer. Mijn kamer met bad met zicht op zee is nog altijd een van de romantische plekken waar ik met mijn Braven al heb geslapen. (Curieuzeneuzen klikken hier.)

Tot slot nog een tip voor de liefhebbers van racecircuits. Ik had de eer en het genoegen te mogen overnachten in de Brandhatch Place hotel & spa in Fawkham Green, Kent. Brands Hatch is a motor racing circuit. Er werden 12 Britse grand prix gereden tussen 1964 en 1986 en is momenteel nog altijd gast voor diverse Britse en internationale races. Gerhard Berger noemde Brands Hatch ooit ‘the best circuit in the world’.

Het nabij gelegen de Brandhatch Place hotel&spa is een van de HandPicked Hotels, ‘built for pleasure’. De Hand Picked Hotels zijn een geheel van 21 landhuizen in de UK en Kanaaleilanden. De hotels zijn allen privéeigendommen. De eigenares gaat er prat op haar gasten een vier sterren kwaliteitsproduct te geven met een onberispelijke service helemaal gericht op Hand Picked People…. Ikzelf, moet zeggen, mocht er niet in de schoonste kaler van het hotel overnachten – mijn ruit was geblindeerd waarschijnlijk omdat ik aan de achterkoertje uit keek en dat gaf mij een heel claustrofobisch gevoel maar toch, het idee van ‘hand picked’ te zijn gaf mij al het gevoel dat ik de grand prix van 2015 had gewonnen…

***
Tot slot…mijn reis naar Kent kwam tot stand met dank aan P&O Ferries. Meer Engelse belevenissen van DeKriebelOpReis lees je via deze link.

Zomertarieven P&O Ferries Calais-Dover
Vanaf € 45,- kan je een overtocht boeken. Dit is een tarief enkele reis voor auto en 9 personen. De overtocht duurt anderhalf uur.

Eén reactie op “Lekker eten in Kent

  1. De Kriebel
    7 juli 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 7 juli 2015 door in Engeland/Verenigd Koninkrijk, Travelweetjes.