Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Waarom bezoeken kustbewoners Les Lacs de l’Eau d’Heure?

…Omdat een kustbewoner, zelfs al gaat die maar een weekendje weg, nog altijd water om zich heen moet hebben. Gaan we naar de bergen, dan vragen we een bergmeer, in Frankrijk hebben we nood aan de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan of de stromingen van de Ardèche, trekken we naar ons Franstalige landsgedeelte kamperen we aan de Ourthe of we genieten van het comfort van het nog te onbekende Les Lacs de l’Eau d’Heure.

Ik ga hier de komende weken nog uitgebreid over Les Lacs berichten. Kaderend binnen de culinaire nieuwsbrief die ik aan het prepareren ben – Maak je nog geen deel uit van mijn mailbestand en wil je deze toch ontvangen stuur me dan een berichtje via christel@communicatiesprong.be– beperk ik me hier tot het u voorstellen van een van de lekkerste restaurantjes van de regio, restaurant Tri-Marrants, uitgebaat door een koppel tweelingbroers, een charmanten in de zaal en een zo mogelijk nog charmantere achter het fornuis.

Les Tri-Marrants is gelegen aan de oevers van de Plate Taille, een van de meren van de Pays des Lacs, met zicht op de zeilclub inclusief een panoramische vue op het meer. De keuken is wat de eigenaars noemen ‘bistronomisch’:
de charme van bistro-gerechten met gastronomische elegantie. Hun specialiteiten bestaan uit streekproducten en ze bieden ook een keuze uit de gevarieerde en seizoensgebonden, restaurantkaart, de kaart voor de kleine honger
en de tearoomkaart. Alles dus. Ik ben er gevallen voor de combinatie sabayon met zonsondergang. Kon niet vatten dat ik me slechts op 200 km van mijn thuis bevond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 8 juli 2015 door in België, Kriebelervaringen, Travelweetjes.