Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Top 5 meest spectaculaire routes

Route 66, route du soleil en de Tuinroute zijn enkele voorbeelden van legendarische autoroutes. Er zijn natuurlijk nog veel meer wegen die tot de verbeelding spreken! Waar zijn de beste routes om je auto te testen, om een adrenalinestoot van te krijgen of om nooit meer te vergeten?? Hier volgt een top 5 van meest spectaculaire autoroutes die zeker een plaats op je bucket list verdienen!

1. Seven Mile Bridge, Florida

route 1
Deze 10km lange brug in de Florida Keys verbindt de Golf van Mexico met de Straat Florida. De spectaculaire uitzichten hebben onder andere de filmmakers van Fast and Furious en Licence to kill geïnspireerd.

2. Dadès Gorges bergroute, Marokko

route 2
In het Dadès Gorges gebergte van Marokko ligt deze duizelingwekkende route van 160km. De weg kronkelt langs de mooiste valleien, kloven en oases. Een 4×4 is aangeraden.

3. Atlantische route, Noorwegen

route 3

Deze 8km lange kustroute in het westen van Noorwegen verbindt verschillende kleine eilanden, van AverØy tot Vevang. Onderweg kom je langs 8 bruggen. De aanleg duurde 6 jaar en in die tijd passeerden er in het gebied maar liefst 12 orkanen.

4. Passo Dello Stelvio, Italië

route 4
Deze bergpas in de Italiaanse Alpen is reeds gekend als één van de zwaarste beklimmingen in de wielersport. Misschien voel je je wel veiliger in een wagen om deze 48 haarspeldbochten te overwinnen. Na ruim 20 km klimmen bereik je een hoogteverschil van 2.000m, wat spectaculaire uitzichten oplevert.

5. Transfagarasan, Roemenië

route 5
Dwars doorheen het Fagaras gebergte in Roemenië loopt deze 90km lange weg. Vroeger was het een militair strategische route, aangelegd door het leger. Jeremy Clarkson noemde deze route ooit ‘best driving experience in the world’.

Roadtrippen met een huurwagen
Wil je een van deze 5 autoroutes of andere imponerende autowegen verkennen? Huur dan een auto bij een maatschappij die je kan vertrouwen, waar je goed verzekerd bent, met een prima service en voor een redelijke prijs. Sunny Cars biedt op ruim 8.000 bestemmingen in meer dan 120 landen een ‘all-in formule’, een totaalpakket met optimale verzekeringsdekking die zorgt voor een zorgeloze autohuurvakantie!

Voor meer info: http://www.sunnycars.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 20 juli 2015 door in ter zee en in de lucht - transport, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: