Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Golden Lakes Village : een uniek concept

Dertig jaar geleden startte een dynamisch bouwondernemer uit Verviers, José Lamy, zijn carrière in Afrika met het bouwen van hospitalen, scholen en studentenhomes. Na enkele jaren werk, kwam hij terug naar het oude continent en, gepassioneerd door Frankrijk, begon hij met het bouwen van toeristische residenties in de Langedoc-Roussillon en in de Provence-Alpes-Côte d’Azur. Meer dans 2500 residenties zagen het daglicht. Na het bouwen richtte de family Lamy een beheersmaatschappij op voor het dagelijkse management van de Lamy-vakantieparken. Ook een touroperator “LamiSoleil” werd in het leven geroepen om de tienduizenden jaarlijkse vakantiegangers (veel Belgen, maar ook Nederlanders, Duitsers ,…) hun weg naar de vakantiehuizen van Lamy te doen vinden.
Na de bouw van een stuwdam in het Land van de Meren waardoor een immens merengebied is ontstaan, heeft zich op deze uitzonderlijk site vrij snel een toeristische activiteit ontwikkeld. Dit merengebied is het grootste van België, met een oppervlakte van 600 hectare en te midden van 1200 hectare bossen en weiden.

IMG_2114

In 1994 werd gestart met een geplande ontwikkeling van een heuse toeristische site « Les Lacs de l’Eau d’Heure », tussen Chimay en Dinant.
In 1999 slaan Europa en het Waalse gewest de handen in elkaar en beslissen aan de oevers van de Meren een groot toeristisch station te stichten voor een internationaal clienteel.
Een eerste vakantiedorp, beheerd door de Nederlandse groep Landal opent de deuren in 2003. Hierna schreef het Waalse gewest een openbaar aanbod uit voor het realiseren van een kwalitatief hoogstaand vakantiedorp aan de Lacs de l’Eau d’Heure.

De familie Lamy ziet de schoonheid van het domein, de dynamiek van het Waalse gewest en heeft de wil om in eigen land te investeren. Zij stellen zich kandidaat en winnen ”cum laude” de wedstrijd.
Een van de elementen, die de doorslag gaven voor het weerhouden van de kandidatuur van Lamy, is het feit dat de Groep Lamy zowel de constructie van het vakantiedorp voor zijn rekening neemt maar ook de verkoop van de vakantiehuizen aan individuele eigenaars en zelfs het dagelijkse beheer en het animeren van het vakantiedorp.

Het Golden Lakes is een nieuw type vakantiedorp.

Eerst en vooral beantwoordt het aan de kwalitatieve eisen van de doorsnee Vlaming die op weekend of op vakantie gaat in de Ardennen. Alle reisprofessionals zullen het u vertellen: mensen die er een weekeindje op uittrekken, verwachten een infrastructuur die “meer en beter is dan thuis”. Het Golden Lakes Village is gebouwd en uitgerust in deze optiek.

Ten tweede is het initiatief gestoeld op een voor België uniek economisch model. In samenwerking met de fiscale administratie werd de volgende deal opgezet: een investeerder verkoopt het vruchtgebruik van hun vakantiehuis, voor een periode van 20 jaar aan de groep Lamy, hierdoor moet men geen BTW betalen op de aanschaf van het nieuwe huis en de grond. Ook het jaarlijkse rendement op de toeristische verhuur van hun vakantiewoning is niet belast.
Voor de fiscale overheid was de rekening snel gemaakt. Om het eenvoudig te zeggen: liever duizenden malen 6 % btw op de verhuur van de woning gedurende twintig jaar, dan éénmaal 21% bij de koop van de woning. Voilà, iedereen content.

Waarom zou je hier niet iets kopen?

Een spaarboekje brengt nauwelijks nog wat op, maar van vastgoed in dit land kan je bijna altijd zeker zijn van een mooie opbrengst. Investeer dus in een vakantievilla van de Golden Lakes Village aan Les Lacs de l’Eau d’Heure.
Vier extra redenen om hier te investeren

Dankzij de Golden Lakes Village ben je zeker van een eigen vakantievilla op een prachtige locatie.
Je bent zeker van zes weken per jaar topvakantie in het groen en aan het water.
Je bent helemaal legaal zeker van de terugbetaling van de BTW.
Je bent zeker van jaarlijkse huurinkomsten als rendement boven op je gegarandeerde kapitaal.

Houtskeletbouw
Je vakantievilla is helemaal geïntegreerd in het groen. Gebouwd volgens de hoogste milieunormen met het natuurproduct hout. Dat wil zeggen dat het hele huis is opgetrokken in houtskeletbouw, afgewerkt met hoogwaardige kwaliteitsmaterialen. De villa is volledig ingericht. Alles erop en eraan.
Voor meer informatie surf je naar http://www.goldenlakesvillage.be . Daar vind je geregeld nieuws, over het bouwproject en over de Lacs de l’Eau d’Heure.

Telefoneren kan ook, naar Lamy Construction, op het nummer (0032) (0)87 316 504.

Eén reactie op “Golden Lakes Village : een uniek concept

  1. Pingback: Les Lacs de l’Eau d’Heure – Rien que du Bonheur – Alleen maar zalige Momenten | dekriebelopreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 20 augustus 2015 door in België, Les Lacs de l'Eau d'Heure, logement, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: