Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

De ‘batterijen opladen’ doe je in Graubünden deze herfst

Belevenissen om warm van te worden
De ‘batterijen opladen’ doe je in Graubünden deze herfst

Als september begint, begint in de grootste vakantieregio van Zwitserland, Graubünden, het herfstseizoen. De dennen hullen zich in hun geelrode pracht, terwijl op veel plaatsen het traditionele jachtseizoen van start gaat. Voor de gasten lonken daarmee wandelbelevenissen en culinaire hoogstandjes van de hoogste kwaliteit. Het vee trekt van de bergweiden naar het dal, wat op prachtige wijze met veel culturele en traditionele elementen wordt gevierd. Wie dus een authentiek stukje Graubünden wil meemaken, moet zijn/haar wandelschoenen uit de kast halen en één van de 150 dalen bezoeken.

In de herfst, zo wordt gezegd, lijken de bergen het dichtste bij. De bossen zijn bont getooid en prachtig om te zien, in al hun mooie kleuren. De beste vooruitzichten dus om nog eens de wandelschoenen aan te trekken en door de sprookjesachtige natuur van Graubünden te trekken. Een bezoek aan het Zwitserse Nationale Park is aan te bevelen. De kans om wilde dieren te zien is groot, tevens kan er genoten worden van de stilte en de ware, ongerepte natuur. Ook een bezoek aan het museum in Zernez hoort daarbij. Met behulp van de Nationalpark App kan een perfecte dag ingepland worden.

Kastanjefestival in Bergell van 3 t/m 18 oktober 2015
Voor een bijzondere lekkernij en een leuk festival is Bergell, in het zuidelijke dal, aan te raden. In Bergell staat de kastanje centraal. Het festival viert de pluk, de verwerking en geschiedenis ervan. Overige activiteiten tijdens het festival zijn, wandelen door de kastanjebossen, genieten van de specialiteiten en de culturele lekkernijen rondom Giacometti en Co.
Meer informatie

Terugkeer van de bergweiden in Prättigau
In Graubünden is de trek naar de bergweiden in de lente net zo’n traditie als de terugkeer in de herfst. De mensen vieren de gezonde en gelukkige terugkeer van de herders en hun dieren in het dal. De tijdens de zomer bereide kazen worden aangeboden om te proeven. Tradities als het schwingen (Zwitsers worstelen), het tschäppeln (bloemschikken) en het jodelen worden opnieuw tot leven gebracht. Kinderen genieten van de nabijheid van geiten en schapen en worden vrolijk van de kleurrijke marktkraampjes met de vele lokale lekkernijen. Wie een stukje authentiek leven in de bergen wil meemaken mag een bezoek aan het Prättigauer Alpspektakel, het grootste in zijn soort, niet missen.
Meer informatie

De parels van de jacht – Gourmetpakket
Aangezien in de herfst de buit van de Bündner jagers op tafel komt, is er geen jaargetijde waarin er lekkerder gegeten kan worden. Wild hoort daar net zo goed bij als de kastanjes. Of het nu gaat om hert, ree, gems, Alpenmarmot of heel zelden zelfs steenbok, wie van vleesgerechten houdt is verzot op deze periode. Op die manier leggen zij, net als de Alpenmarmotten en de eekhoorntjes, ongetwijfeld de wintervoorraad voor de koude jaargetijden aan, Bündner wijnspecialiteiten uit de Herrschaft zijn inclusief. Graubünden is dankzij talrijke GaulMillaurestaurants, een paradijs voor culinaire fijnproevers. Met het Gourmetpakket kan er genoten worden van een menu en overnachting in een passend hotel tegen een zeer gunstige prijs.
Meer informatie over het pakket, inclusief een menu en overnachting.

Meer over de herfstaanbiedingen van Graubünden: http://nl.graubuenden.ch/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 1 september 2015 door in Zwitserland.
%d bloggers liken dit: