Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Duitslands mooiste wandelroutes 2015 vindt u in de Eifel

Ik ben niet de enige die graag gaat wandelen in de Eifel…

Duitslands mooiste wandelroutes 2015 vindt u in de Eifel
Volgens het Duitse ‘Wandermagazin’ is de Eifel de absolute favoriet onder de wandelaars. Dit blijkt uit de keuze die het publiek dit jaar heeft gemaakt, toen meer dan 16.800 wandelaars, lezers en online-lezers de Eifelsteig tot de mooiste wandelroute van Duitsland in 2015 hebben gekozen in de categorie Routes en de Pyrmonter Felsensteig als de mooiste wandelroute van Duitsland in 2015 in de categorie Dagtochten.

Het is voor het eerst dat een publieksstemming tot een dubbele overwinning heeft geleid. Het resultaat van de stemming bevestigt eens te meer de rol van de Eifel als wandelgebied. Zowel het langeafstandswandelpad Eifelsteig als dagtochten zoals het Traumpfad Pyrmonter Felsensteig, zijn echte trekpleisters voor wandelliefhebbers.

De Eifelsteig: jong maar succesvol
Meer dan de helft van de deelnemers aan de verkiezing heeft op de Eifelsteig gestemd. Dit duidelijke resultaat laat ook zes jaar na de opstart van de Eifelsteig zien hoe aantrekkelijk deze Premiumweg is voor de wandelaars in een gevarieerd landschap als de Eifel, hoe spannend de route is en hoe goed de service van onze wandelvriendelijke hotels, de ‘Gastgeber Wanderbares Deutschland’, langs de route is”, benadrukt Wolfgang Reh, productmanager van de Eifel Tourismus GmbH.

De Eifelsteig werd op 4 april 2009 geopend. In het ideale geval kunnen wandelaars de 313 kilometer lange wandelroute van Aachen-Kornelimünster naar Trier in 15 etappes van elk tussen 14 en 29 km afleggen. Reeds voor de officiële opening in april 2009 behoorde de Eifsteig tot de ‘Top Trails of Germany’, de mooiste langeafstandswandelpaden van Duitsland. De Premiumweg werd opgezet volgens de strenge criteria van het ‘Deutsche Wandersiegel’ (Deutsches Wanderinstitut e.V.) en de richtlijnen van de Wanderwege-Leitfaden Rheinland-Pfalz.

Wegdromen op de Pyrmonter Felsensteig
De 11,7 km lange wandeling Pyrmonter Felsensteig is een van de zogenaamde ‘Traumpfade’ in de Eifel. De rondwandeling start bij de watermolen van Pyrmont met direct ernaast de idyllische waterval. Avontuurlijke paden en grillige rotsformaties worden afgewisseld met weidse velden en prachtige uitzichten. Het hoogtepunt onderweg is de middeleeuwse burcht Pyrmont.

Meer informatie over de Eifelsteig: http://www.eifelsteig.de; over wandelen in de Eifel in het algemeen: http://www.eifel.info.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 1 september 2015 door in Duitsland, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: