Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Citytrips naar steden in West-Vlaanderen

Onder het motto ‘het moet niet altijd ver zijn om goed te zijn’:

Westtoer presenteert nieuwe campagne voor zes steden

Met de website http://www.48uur.be presenteert het provinciebedrijf Westtoer een nieuwe campagne voor de promotie van zes West-Vlaamse steden. Het is de eerste keer dat Brugge, Ieper, Kortrijk, Oostende, Poperinge en Roeselare samen gepromoot worden in binnen- en buitenland. “Doel is om de steden in de kijker te plaatsen als bestemmingen voor een korte vakantie. Met het concept kiest Westtoer voluit voor het verblijfstoerisme. De invalshoeken hebben een hoog citytripgehalte”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Hedendaagse toeristen reizen het hele jaar door. Kortbij vakanties met één of twee overnachtingen zijn populair. In totaal worden in de zes steden per jaar ruim 1,2 miljoen overnachtingen van Belgen (*) genoteerd. Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “Het is meer dan de moeite waard om een afzonderlijke campagne voor steden te organiseren. De zes West-Vlaamse steden zijn perfecte bestemmingen voor een ’48 uren-trip’. Westtoer onderzoekt om de campagne volgend jaar uit te breiden met nog meer steden”.

Centraal in de nieuwe promotiecampagne staat de kleurrijke website http://www.48uur.be. Om de potentiële vakantiegangers te inspireren, worden de zes steden telkens voorgesteld vanuit hun authentieke en onderscheidende kenmerken. Voor elke stad zijn ook eigentijdse thema’s in kaart gebracht die de hedendaagse toerist erg interesseren. Originele adressen om te logeren, te ontdekken, te shoppen en om gastronomisch te genieten, maken deel uit van de website. Elk van de zes steden staat garant voor een totaal verschillende ervaring. De beleving zorgt telkens voor heerlijk weekendje weg.

Printbare reisgids per stad
Doelgroep van deze bestemmingspromotie zijn liefhebbers van kortbij en tussendoor vakanties. Ook actieve ontdekkers die op zoek gaan naar een beleving met ‘citytripgehalte’ behoren tot de doelgroep. De concrete promotie-acties worden gerealiseerd met radiospots, nieuwsbrieven en een online campagne in Vlaanderen en Nederland.

Origineel is de printbare reisgids per stad. Deze sterke content is niet alleen een inspiratiebron maar tevens handig om ter plekke te hanteren.

DSCN1370

Zelf heb ik met veel plezier al twee reportages over Kortrijk mogen schrijven. De meest recente was de wellness-moederdagreportage samen met Dochter. De andere – Kortrijk revisited – dateert al van 2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 7 september 2015 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: