Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

De Stanny Hannover whaw Erlebnis – deel 1 – de Brussels Airlines vlucht

Het is niet dat Zoon nog nooit gevlogen had. Er was eens een Mallorca vakantie toen hij een jaar of drie was, en o ja, hij mocht ook al eens meevliegen met nonkel Bruno in een éénmotorig vliegtuigje. Maar, kampeerders als we zijn, échte herinneringen aan een vliegtuigvakantie heeft hij niet. Dat Zoon mee mocht met mama op journalistieke missie naar Hannover en Autostadt Wolfsburg, zou meer dan een locatiebezoek worden, zoveel is zeker, maar dat het zo ‘whaw’ zou worden, had niemand verwacht.
Het begon al in de trein op weg naar Zaventem. Ik die zowat ongeveer maandelijks de trein wel eens neem naar één of andere meeting in Brussel was vergeten hoe impressionant de trein kan zijn als je voor het eerst voorbij het bouwwerf van de toekomstige A11 rijdt, van trein moet wisselen in Brussel Noord en de kelder van de luchthaven binnen rijdt in Zaventem. Daar in de luchthaven leek het Zoon alsof hij in een pretpark was gearriveerd met op de parking rijen en rijen vliegtuigen waar hij straks zelf op mocht. Na de kennismaking met ons reisgezelschap onderging hij flink de douanecontrole en de taxfree shops waar hij van mama de lang verwachte Ice-Watch kreeg. Zijn vakantie was nu al geslaagd. Een beetje bang was hij was wel. Toen bleek dat ons vliegtuig maar één motor nodig had om te taxiën over de tarmac, vreesde hij even dat we in onevenwicht zouden moeten opstijgen maar geen nood. Onze piloot activeerde tijdig zijn tweede machine. Van zijn schrik was hij gauw af. Toen ik hem erop wees dat de zwaar getatoeëerde stoere bink in de zetel recht voor hem met zijn handen geklemd en zijn koptelefoon op doodsbang zijn zetel vastklemde, voelde hij zich sterker dan ooit en was er alleen nog de opwinding. Zowel heen als terug genoten van een rimpelloze, turbulentie loze vlucht die hij helemaal ‘whaw’ vond, vooral toen hij het landingsgestel uit en in de vleugels van het vliegtuig zag komen en gaan. Op vliegtuigreis met de Zoon, het liet niet alleen bij hem maar ook bij mij de puppy in mezelf opnieuw kwispelen.

Zoons eerste reis met Brussels Airlines, het was voor hem een topavontuur. Vliegen met (kleine) kinderen is echter niet altijd vanzelfsprekend. Reizen met kids kan een stressvolle ervaring zijn voor de ouders. Brussels Airlines wil deze stress zoveel mogelijk wegnemen en heeft daarom het b.family reispakket gelanceerd, dat verschillende nieuwe services bundelt om reizen met kinderen comfortabeler en zorgeloos te maken. b.family wordt overigens gratis aangeboden aan reizende gezinnen. Per jaar verwelkomt Brussels Airlines meer dan 100.000 gezinnen aan boord. Brussels Airlines vindt dat families niet zouden moeten kiezen tussen lage prijzen en goede service. Daarom heeft de luchtvaartmaatschappij b.family ontwikkeld, een nieuwe, gezinsvriendelijk dienstenpakket dat gratis wordt aangeboden.
Naast een korting van 20% voor kinderen onder twaalf en zelfs 90% voor baby’s tot twee jaar (op alle reisformules behalve ‘Check&Go’), biedt b.family een exclusieve korting voor de parking op Brussels Airport. Voor elk kind mogen de ouders een stuk handbagage van 12 kg en een accessoire (zoals een teddybeer of een kussen) mee aan boord nemen. b.family garandeert ook dat het hele gezin samen zit op het vliegtuig en dat ouders de kinderwagen kunnen meenemen tot aan het de gate, zodat gezinnen comfortabel door de luchthaven kunnen wandelen. Families met kleine kinderen mogen ook als eerste aan boord gaan; ouders kunnen hun kleintjes op die manier rustig in hun stoel nestelen voordat iedereen aan boord komt. Aan boord worden de kinderen door de bemanning verwend met een speeltje, wat meer rust voor de ouders betekent tijdens de vlucht.
b.family is kosteloos beschikbaar op het hele Brussels Airlines netwerk (korte-en langeafstandsvluchten) voor gezinnen met minstens één kind jonger dan twaalf jaar. Het pakket kan gereserveerd worden via de website brusselsairlines.com.

11692626_905323599505980_3337917508214675515_n

Eén reactie op “De Stanny Hannover whaw Erlebnis – deel 1 – de Brussels Airlines vlucht

  1. De Kriebel
    22 september 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 22 september 2015 door in Duitsland, ter zee en in de lucht - transport.
%d bloggers liken dit: