Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

De Stanny-Hannover ‘whaw’ Erlebnis 4: het summum, Autostadt Wolfsburg

Noem boys & toys in één woord en je belandt bij auto’s. Dat Zoon mee mocht met zijn schrijvende mama op reportage vond hij gedurende ons hele verblijf in Hannover al een hele gebeurtenis. Het afsluitende bezoek Autostadt Wolfsburg oversteeg al zijn verwachtingen, letterlijk en figuurlijk.

Vooraf even situeren:

Zeg Wolfsburg en je denkt aan voetballist Kevin De Bruyne, ondertussen naar Engeland verhuisd maar soit. Voetbal zette het industriedorpje in het Noorden van Duitsland op de Belgische kaart. Maar Wolfsburg mag zich eigenaar noemen van het unieke themapark Autostadt. Met inbegrip van ’s werelds meest bezochte automuseum, een uitstalling van de nieuwste modellen van de Volkswagen Group en verschillende rijattracties, komt elke autoliefhebber hier aan zijn trekken. En zelfs de niet-autoliefhebber want Autostadt biedt een pure (auto)beleving voor iedereen, jong en oud, klein en groot. We proberen het uitgebreide aanbod samen te vatten in drie topics:

* Grote trekpleister van Autostadt Wolfsburg is het ZeitHaus, het meest bezochte automobielmuseum ter wereld met modellen van meer dan 50 verschillende automerken, gaande van Porsche, Lamborghini en Bugatti tot Bentley, Audi en Volkswagen. Je maakt er een wandeling doorheen de autogeschiedenis als het ware. Het ‘museum’ als we het zo oubollig mogen noemen, is omringd door winkeltjes en restaurantjes – waar ze by the way heerlijke pasta’s serveren. Er zijn waterpartijen waar de kids – en de niet-kids – zich op warme dagen kunnen uitleven met knopjes en sproeiers. De tuinen vormen een omringende bloemenpracht. Het park is gewoon af en is naast een toonbord van de geschiedenis van de automobiel bovendien doorspekt van technologische snufjes. Gegevens opzoeken via een techboard dat je niet eens hoeft aan te raken? Het kan. Je eigen auto van de toekomst ontwerpen? Done! De technologie van de motor van de toekomst analyseren? Fluitje van een cent.

dekriebelopreis hannover autostadt wolfsburg (6)

Klik op de wagen voor de volledige Autostadt fotoreeks

* Autostadt is een (attractie)park waar je minstens twee dagen in kan ronddwalen. Al ware het alleen al om alle paviljoentjes te kunnen ontdekken. Elk merk dat aan Volkswagen is verbonden heeft immers zijn eigen paviljoen waarin de nieuwste modellen interactief worden gepresenteerd. Meest indruk gemaakt? De sfeer van het Audi-paviljoen, dermate high tech dat Zoon bij het betreden van een nieuwe zaal met een projectie van ‘hello Stanny’ werd begroet. Dermate toegankelijk dat hij er mocht plaats nemen in de nieuwste Audi R8 V10 – tijdens de Zoute Grand Prix ook in ons Knokke-Heist te zien. Nog meer ‘whaw’ in Autostadt? De zeer nabije kennismaking met de Bugatti…Het liet ons allemaal wat sprakeloos.

dekriebelopreis hannover autostadt wolfsburg (29)

* En alsof dit alles niet meer over de top nog kon was er als afsluiter de CarTower, een indrukwekkende opeenstapeling van de nieuwste Volkswagen modellen in een glazen toren van 48 meter hoog. Bovenop is er een panoramisch platform voorzien dat een overzicht biedt over de ganse site, inclusief Autostadt, het stadion van VFL Wolfsburg (waar de ex-club van Rode Duivel Kevin De Bruyne dus speelt) en de Volkswagen-fabriek. In die fabriek worden dagelijks rijen auto’s gefabriceerd. Die worden via ondergrondse tunnels naar de toren versast. En telkens iemand zijn nieuwbakken wagen komt ophalen wordt die als een luciferdoosjes uit de stapel gehaald en naar beneden gebracht. Wij mochten in zo’n luciferdoosjes plaatsnemen en werden hoog in de toren tot boven de wagens gebracht. Moet ik nog zeggen dat dit een ‘whaw’-Erlebnis was…? Zoon staat alvast te springen om met het hele gezin terug te keren. Ik ook…

dekriebelopreis hannover autostadt wolfsburg (34)

Meer info over Autostadt in Wolfsburg: http://www.autostadt.de
Meer info over Hannover: http://www.visit-hannover.com

Reportage tot stand gekomen met bijzondere dank aan Jo Thuys en Elke Siebert.

Ps. Ter vervollediging moet ik hier nog vertellen dat ons Hannover bezoek werd afgerond met een ‘interactief’ bezoek aan het Schützenfest. Maar daar vertel ik u alles over …ergens in de loop van volgend jaar. Als je op de worstjes klikt, krijg je alvast een Hannover sfeer-voorproefje. Enjoy

IMG_2925

4 reacties op “De Stanny-Hannover ‘whaw’ Erlebnis 4: het summum, Autostadt Wolfsburg

  1. Pingback: De Stanny Hannover whaw Erlebnis – deel 3 – | dekriebelopreis

  2. Pingback: Nieuwe festivals in Noord-Duitsland | dekriebelopreis

  3. Pingback: 9 unieke fietsroutes in Nedersaksen | dekriebelopreis

  4. Pingback: Wintermarkten in Autostadt, Wolfsburg, kan dat? | Appetite To Discover

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: