Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Zorgeloos op wintersportvakantie met de huurwagen

Vliegen en sporen naar skigebied steeds populairder

Met de winter voor de deur kijken heel wat Vlamingen al uit naar hun jaarlijkse ski- of snowboardvakantie. Om de lange en gevaarlijke files, dure winterbanden en noodzakelijke tolvignetten te omzeilen, opteren steeds meer landgenoten voor een fly-drive of een train-drive reis. Dat blijkt ook uit het groeiend aantal Sunny Cars huurauto’s dat wordt geboekt door Belgen in wintersportbestemmingen.

Stijging van fly-drive of train-drive formules
Naar goede jaarlijkse gewoonte trekken binnenkort weer heel wat Vlamingen op wintersportvakantie. Vaak doen ze dat met de eigen wagen, maar de groep wintersporters die liever naar zijn bestemming vliegt of spoort, om daarna de huurauto te nemen voor de laatste kilometers naar het skigebied, zit in stijgende lijn. “Wie met de eigen auto vertrekt, moet vaak investeren in winterbanden die in veel wintersportgebieden verplicht zijn”, vertelt Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars. “In Oostenrijk en Zwitserland heb je bovendien een tolvignet nodig, terwijl de wintersporters met bestemming Frankrijk rekening moeten houden met péage. Om over de files en het gevaarlijke verkeer in de tunnels nog maar te zwijgen.”

Minder zorgen, minder kosten
Dat fly-drive en train-drive reizen in de lift zitten, kan met andere woorden geen verrassing zijn. “Uit eigen onderzoek blijkt nog dat vooral wintersporters die een korte trip boeken, goedkoper af zijn met een fly-drive reis dan als zij met de eigen auto gaan.” Sunny Cars ziet de autoverhuur op de wintersportbestemmingen in o.a. Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland dan ook jaar na jaar toenemen. Wie zijn of haar huurauto in Oostenrijk of Zwitserland oppikt, hoeft niet te investeren in een tolvignet (opgelet: dat is wel het geval als je de wagen ophaalt in München bijvoorbeeld), winterbanden of verzekering tegen schade door steenslag of hagel. Bij Sunny Cars zijn alle benodigde verzekeringen bij de prijs inbegrepen, net als de dekking voor glas-, banden-, bodem- en dakschade, een aanvullende BA-verzekering van € 7,5 miljoen en terugbetaling van het eigen risico.

Winter fly-drive bestemmingen
Twee makkelijk bereikbare en vaak goedkope vliegbestemmingen voor een fly-drive reis zijn München – op zo’n twee uur rijden van de meeste skigebieden in Oostenrijk – en Genève, de ideale uitvalsbasis voor heel wat Franse en Zwitserse wintersportbestemmingen.

Winter train-drive bestemmingen
Wie liever met de trein op pad gaat, kan deze winter de Franse Alpen bereiken met de Thalys. Vanuit Brussel of Antwerpen vertrek je ’s morgens om al in de namiddag aan te komen in Bourg-Saint-Maurice, Moûtiers of een andere skibestemming. Liefhebbers van de Oostenrijkse sneeuw kunnen vanaf 18 december tot 19 maart vanuit België met Treski de Oostenrijkse bergen in. Deze nachttrein met opstapplaatsen in Brussel en Antwerpen rijdt elke vrijdag heen en elke zaterdag terug. Ter plaatse kun je de laatste kilometers naar je gekozen skigebied makkelijk afleggen met de huurwagen. Op de meeste internationale treinstations in of nabij skigebieden vind je tegenwoordig verhuurkantoren.

sunny cars

Voor meer info: http://www.sunnycars.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 5 oktober 2015 door in Wintersport en Winterpret en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: