Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Belg kiest deze winter voor Zwitserland

Bijna 35% van de reeds geboekte wintervakanties van Belgen bij vakantiewoningverhuurder Interhome, gaat dit jaar naar Zwitserland. De boekingen voor de winterperiode zijn nog niet afgesloten, maar nu reeds steekt het land van de prachtige uitzichten en de heerlijke chocolade er met kop en schouders bovenuit. Op de tweede plaats noteert Interhome Frankrijk, dat 26% van de reeds geboekte wintervakanties op zijn naam mag schrijven. Ook Oostenrijk blijkt nog steeds goed te scoren bij Belgen met 22% van de boekingen. Opvallend is dat onze buurlanden steevast Frankrijk en Oostenrijk op de eerste plaats zetten. Voor Interhome, de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Europa, zijn dit geen verrassende resultaten. “Belgen houden doorgaans van iets meer luxe en dat vertaalt zich al enkele jaren in de keuze voor het iets meer upscale Zwitserland”, zegt Thibault Van Look, Commercieel Manager België bij Interhome.

In een vooruitblik op het winterseizoen heeft Interhome enkele interessante boeking trends op een rijtje gezet. Voor het komende winterseizoen ziet de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Europa tot nu toe de meeste Belgen naar Zwitserland trekken. “Grote regiowinnaar binnen Zwitserland is de regio Wallis”, zegt Thibault Van Look, Commercieel Manager België bij Interhome. “Naast het feit dat je je er ’s winters in grote skigebieden kunt uitleven zijn de culinaire mogelijkheden in de Zwitserse regio’s uitstekend. Ook is het aanbod aan vakantiewoningen groter in Zwitserland dan bv. in Frankrijk waar men vooral in appartementen verblijft. We zien al enkele jaren dat Belgen deze combinatie erg belangrijk vinden en daardoor Zwitserland net iets hoger boven Frankrijk of Oostenrijk plaatsen.” In het trendrapport van Interhome staat ook dat 80% van de geboekte verblijven gemiddeld 5-7 nachten duren en dat 35% van de Belgen in de winterperiode met 6 personen of meer erop uit trekken.

Buurlanden kiezen anders
Ook in Nederland, Frankrijk en Duitsland krijgt Zwitserland een plaatsje in de top drie, maar daar wordt het land voorbijgestoken door Oostenrijk en Frankrijk. In zowel Duitsland als Nederland staat Oostenrijk op één, respectievelijk met 44 en 52 procent van de reeds geboekte wintervakanties. Beide landen zetten Zwitserland op de tweede plaats, maar met een zichtbaar mindere populariteit dan in België. “Dat verschil is te wijten aan andere verlangens en behoeften. Waar Belgen een grotere luxe appreciëren, is voor Nederlanders en Duitsers de grootte van het skigebied bijvoorbeeld een belangrijkere factor.”, aldus Thibault Van Look. Fransen kiezen dan weer volledig anders: 64% boekte reeds een wintervakantie in hun eigen land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 24 november 2015 door in Wintersport en Winterpret, Zwitserland en getagd als , .
%d bloggers liken dit: