Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Met Corendon naar Ibiza, waar de party’s slechts het topje zijn van een zonnige ijsberg

We zijn nog lang geen mei, we zijn op moment van schrijven zelfs nog geen nieuw jaar, maar misschien ben je wel in gedachten vakantie aan het boeken, kort of lang. Wel, beste lezer, dan kan ik je vertellen, ik heb goed nieuws.

Vanaf mei 2016 kan je met Corendon Vliegvakanties op vakantie gaan naar Ibiza.

Ondergetekende KriebelOpReis mocht ter voorbereiding samen met een groep journalisten, bloggers en fotografen en 189 gelukkigen die een kennismakingsvlucht hadden gewonnen met Corendon, op testvlucht naar Ibiza. ’s Ochtends door, ’s avonds terug, tussenin Ibiza ontdekken. Ons verblijf was kort, ik hoor het je al luidop denken, maar eigen aan the spirit of the island, helemaal in balance.

Die balance, dit evenwicht voelde ik meteen al bij het uitstappen van het vliegtuig.

Was het opkomende zon? De magnetische kracht van Es Vedrà? De tot party uitnodigende billboards? Het was dit alles. Het was alsof ik na lang zoeken een ontbrekend puzzelstukje vond.

Maar sta me toe eerst even een stap terug te nemen in de tijd. Een geruime tijd geleden al, in 2007, maakten Christoph Trio en Ann Laridon furore in ons Knokke-Heist door in Duinbergen een ietwat vervallen stranduitbating over te nemen en daar een volledig nieuw concept in te planten, de toenmalige Blue Marlin Beachclub. De look en feel, zeiden ze, was geïnspireerd op stranduitbatingen die ze hadden leren kennen in Ibiza. Het strand van Duinbergen kreeg een loungy look, een bar, zetels en ligbedden en kussen in plaats van de klassieke strandstoelen, een gezellige bar en omringende sfeermuziek. Een paar jaar later werd de Marlin omgedoopt tot Blue Buddha Beach. Ondertussen is er ook een Blue Buddha Beach in Oostende, zijn hun Soleadostranden omgedoopt tot Soleado Beach en Collins Beach en is er de Blue Buddha lounge, club en restaurant by Cédric. Ik heb het verhaal in Knokke-Heist en omstreken zien groeien en bloeien en ben er ook actief deel van gaan uitmaken. Maar ik mankeerde nog iets. Ik was nog nooit in Ibiza geweest en ik vroeg me af wat dan toch zo bijzonder was aan dit eiland, want, zoals ik meer en meer besefte, er was iets meer dan enkel de look en feel die Christoph en Ann van Ibiza hadden meegebracht, het was meer dan strand, het was de op Ibiza geïnspireerde Blue Buddha Way of Life.

Uiteraard…wie Ibiza zegt, zegt feest. Op weg tussen de luchthaven en Eivissa zoals Ibiza stad ‘in het echt’ heet, nodigen de billboards uit tot gigantische party’s in de grote en kleinere clubs van het eiland. This is where it happens. Dit is waar Dimitri Vegas en Like Mike in de zomer landen met hun privéjet twee keer in de week en duizenden mensen compleet uit de bol laten gaan. Dit is waar drie maanden van het jaar de klok rond de top tien dj’s van de wereld spelen. Dit is waar de jetset feest. Je voelt zo de vibes door je lichaam gieren van zodra je de luchthaven verlaat. This is it!

Maar er is meer. En ’t is niet makkelijk te verwoorden. Maar let me try.

Het is 27 oktober 2015, 8u30 in de ochtend. We zijn geland, in de bus gestapt en enkele minuten later bevinden we ons bovenop Eivissa, de stad Ibiza die dateert uit de 16de eeuw, en beschermd is als Unesco werelderfgoed. Boven de Middellandse Zee trekt de ochtendnevel open en we worden voorgesteld aan onze gids, Marc, een Limburgse Belg die in Sevilla woont en god wete hoe hij er is beland, elk seizoen tijdens de zomermaanden op Ibiza zo’n 12.000 bezoekers rond gidst, te voet op één van de wandelroutes doorheen vestingstad Dalt Villa of per fiets het eiland door. Het eerste deel van de ochtend is een officieel gedeelte. Marc leidt ons rond neemt ons mee binnen in die oude omwalde Dalt Vila. Hij toont het kleine steegje Carreró de l’Esperança , de Catedral de la Verge de les Neus, het kapelletje van beschermheilige San Ciriaco, het Almudaina Kasteel en een van de vijf de bastiontoren de Santa Lucía wat vroeger het ammunitiedepot was en nu kunstgalerie ‘Es Polvorí’. Hij vertelt over verre geschiedenissen en Puniciërs, Feniciërs, Romeinen, Moren en vroeg Spaanse overheersers die Ibiza veroverden of wilden veroveren en over de piratenschool van Ibiza waar vrijbuiters terecht konden voor hun opleiding piraterij ter verdediging van die Moren. In de haven van Ibiza trouwens staat het enige standbeeld in de wereld ter ere voor piraten, de Corsair Obelisk. Alstublieft. We pauzeren voor een walking breakfast in de binnentuin van het Eivissa stadhuis en daarna gaan we bootjes kijken in de jachthaven waarna Marc ons eventjes loslaat om te gaan shoppen in de concept stores van de Pasha en Ushuaïa. ‘Gelukzalige zucht.’

Ibiza behoort tot de eilandengroep genaamd de Balearen. Het is 572km² klein, maar is gezegend met 210 km strand en 2.948 uren zonneschijn per jaar. Het is een vakantieoord voor wie van zon houdt. Ibiza heeft daarenboven niet alleen een rijk nachtleven, een rijke geschiedenis, er komt ook rijk volk. Marc weet waar de appartementen te koop staan aan een miljoen of 5 of 6, euro. Maar ook met minder budget ben je meer dan welkom. Het draait immers allemaal om the ibiza spirit. The Ibiza way of life. Dresscodes zijn er niet. Als Madonna een koffietje zit te drinken op de Plaza del Parque, of de rijkste oliesjeik van het Midden Oosten zijn schip aanmeert op een ligplaats met een tarief van 300 euro per meter per dag , is er geen kat die opkijkt. Er liggen dan ook 1300 jachten en bovendien de spirit is er die van ’t Is een beetje zoals thuis in Knokke. Daar kan ook een beroemdheid op straat lopen zonder gestalkt te worden. Dat ‘laisser faire laisser aller’ ‘we are who we are’ gevoel heeft te maken met een ander stukje geschiedenis van Ibiza, zijn hippiecultuur. Die is ontstaan ten tijde van de Vietnamoorlog toen ideologische deserteurs hun land uit vluchtten en in Ibiza terecht konden. Peace man!

Ondertussen is het middag geworden op the Island of Ibiza. De bus brengt ons naar Babylon Beach ‘Organic Goodness by the Sea’ in St. Eularia, een lokale keuken die werkt met lokale producten en –we waren het er collectief over eens – waar ze de best cheescake ever serveren. Ik zou alleen al daarvoor terug keren. Zot als ik ben, meen ik dat echt.
Op weg naar Babylon Beach hielden we even halt voor een bezoek aan het strand ter hoogte van Natuurpark Ses Salines, waar zoutmeren en natuurstrand, rotsen en duinruggen elkaar afwisselen. Het strand ‘Platja de Salines’ is gedeeltelijk bestemd voor nudisten. Het is een lang zandstrand 1,5 km lang en 30 meter breed dus er is ook genoeg ruimte voor mensen die graag in een bikini of in de zwembroek op een handdoekje willen liggen… Anyway, met of zonder zwembroek aan wordt Ses Salines genoemd als een van de mooiste stranden van het eiland. Ter info. De zoutwinning in het gebied was tot voor de opkomst van het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten voor het eiland, en nog. De Sal de Ibiza, die ook in het Blue Buddha Restaurant by Cédric in Knokke wordt geserveerd, bestaat uit 100% zeezout, zonder toegevoegde additieven of bewaarmiddelen. Het zout wordt uitsluitend met de hand geoogst in het natuurgebied Ses Salines.

Na onze stop op de ‘Platja de Salines’ gaat het verder richting Es Vedrà, een 381 boven water uitstekende zeeberg. Men zegge dat het de bergtop is van het onder water gelopen Atlantis. Dat het de lokale Bermudadroehoek is. Dat mensen die gevoelig zijn aan energievelden de berg voelen. Feit is dat het rotseiland een extreem hoge concentratie heeft van metalen en mineralen heeft. Noem het een bijzonder magnetisch veld. Terwijl ik het symbool van Ibiza aanschouw voel ik meer dan ooit de kracht van het eiland. Ik begrijp ogenblikkelijk waar de inspiratie destijds voor de serie Lost is gegroeid.

Terug naar Babylon Beach. Na onze over-over-heerlijke lunch in Babylon Beach volgt daar een intens Ibizamoment: chillen in de ligkussens met zicht op Middellandse Zee. Ik ben hier voor één dag. Maar die dag is genoeg om mijn batterijen op laden voor heel lange tijd. Het chillmoment blijft duren er tot het tijd is om het Ibiza Hard Rock Hotel te bezoeken. Het eerste Hard Rock hotel ter wereld, jawel. Er logeren moet een magische belevenis zijn. Ons Corendon gezelschap sluit er zijn Ibiza-dag af met beats & bites. Ik geniet van de hapjes, mijn wijntje, de immer aanwezige DJ. Ik voel me helemaal in balans en denk met een innerlijk glimlach terug aan de speech van de toerisme verantwoordelijken tijdens het ontbijt deze morgen. “Ibiza will allways be waiting for you.”

Meer info op http://www.corendon.be

Corendon biedt een gevarieerd aanbod van ruim 30 twee- tot vijfsterrenaccommodaties aan in de verschillende badplaatsen en Ibiza-Stad. De vluchten worden van mei tot en met oktober twee keer per week, op woensdag en zondag, uitgevoerd door Vueling Airlines. De vluchtduur van Brussel Airports naar de luchthaven van Ibiza bedraagt een kleine twee en een half uur. Een vakantie naar Ibiza is boekbaar op corendon.be, de komende weken zullen er dagelijks nieuwe accommodaties worden toegevoegd. Een achtdaagse vakantie is al te boeken vanaf € 299,-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 11 december 2015 door in Kriebelervaringen, Spanje, Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: