Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Gelukkig nieuwjaar vanuit de Vulkaneifel en Nürburgring

Gelukkig nieuwjaar, beste lezer. Mijn familie en ik wensen u een goede gezondheid toe, vriendschap, leesplezier en boeiende ontdekkingen.

Ook in 2016 zal ik blijven toegeven aan mijn onweerstaanbare drang, het Kriebelschrijven en het delen van die schrijfsels van mezelf en van anderen. Hier bij DeKriebelOpReis zal u mijn dichtbij en ietsje verderaf ontdekkingen kunnen blijven volgen, alsook de reisnieuwtjes die mij worden doorgegeven door reisprofessionals, travelagents en persagentschappen van over de hele wereld. Deze zijn ook te volgen op DeKriebelOpReis facebookpagina waar ik graag ook tips en berichten van andere reizende mensen deel. U kan zich ook inschrijven op mijn tweewekeljkse nieuwsbrief. Een mailtje volstaat richting christel@communicatiesprong.be. Reisorganisatoren die op de een of andere manier geïnteresseerd zijn in een partnership met DeKriebelOpReis kunnen me bereiken via hetzelfde adres.

Mijn eerste uitstap van 2016 gaat richting Vallées du Valgaudemar et du Champsaur in de Franse Alpen alwaar het deze week – gelukkig – volop zal sneeuwen. Voor mijn laatste trip van 2015 trok ik richting Vulkaneifel. De Booser Doppelmaartour, één van de 26 Traumphade in de Eifel, Moezel en Rijn, bracht ons rond en in uitgestrekte -opgedroogde -vulkaanmeren. Het netwerk van Traumphade in de regio werd trouwens door het Duitse wandelaarsinstituut als Premium-wandelroute beoordeeld. Ze staan daarmee garant voor de hoogste kwaliteit op wandelgebied en de wandelroutes behoren allemaal tot de PremiumWanderWelten. Duitse degelijkheid ten top. Info via http://www.premiumwanderwelten.de. Je kan de Traumphade-app ook downloaden via de app-store.

Wij logeerden in het Lindner Ferienpark Nürburgring in Drees tijdens ons Vulkaneifel verblijf. Voor ons was het een eerste kennismaking met een Lindnerproduct. Het smaakte meteen naar meer. Niet zo gek duur, prachtig gelegen, vriendelijke service en ruime kwaliteitswoningen. Slaapkamers met balkon en een aparte badkamer voor de kinderen…dat hebben we zelfs thuis niet.

De nabijheid van de Nürburgring – op 2 km – vroeg natuurlijk naar een bezoekje. Het werden er zelfs twee. Zoon had vooraf alles uitgekiend. Er zou gekart worden, zo waanden we onszelf ook toppiloot. We volgden een backstage rondleiding van the most beautiful ring of the world ofte de Grüne Hölle, alwaar we in de oude paddock een originele eerste Bugatti mochten aanschouwen. In de nieuwe paddock konden we zien hoe de wagens van de Driving Academy hun winteropknapbeurt kregen. We namen plaats in de controlekamer en de press room, een persoonlijk bijzonder moment. We leerden het verschil kennen tussen de nieuwe ring en Nordschleife waar Nikki Lauda in 1976 zijn ongeluk had. We brachten niet de voorziene twee uur maar veel langer door in het Erlebnismuseum Ring°Werk am Nürburgring. What can I say? Het was fantastisch.

Zoals ik zei, gelukkig nieuwjaar beste lezer. En mogen ook 2016 fantastische momenten brengen voor u en mij.

Meer Nürburgring vind je via http://www.nuerburgring.de. Randinformatie via http://www.erlebnisregionnuerburgring.de.

Eén reactie op “Gelukkig nieuwjaar vanuit de Vulkaneifel en Nürburgring

  1. De Kriebel
    2 januari 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 2 januari 2016 door in Duitsland, Kriebelervaringen, Travelweetjes en getagd als , , , , , .
%d bloggers liken dit: