Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

DeKriebelOpReis ontdekt energetische rust bij Puurenkuur

127 mails per dag, 34 telefoons, 7 afspraken. Een zieke zoon of dochter tussenin, de dagelijkse was en de plas, de hond die moet uitgelaten worden, een tante die al weken wacht op een mijn bezoek,… Een multitaskende (reis)jounaliste annex communicatieplanner dreigt bij momenten al wel eens te verdrinken in what we call stress.

puurenkuur dekriebelopreis

Zou een Puur & Kuur relaxweekend daar van structurele verandering in kunnen brengen?

Het antwoord is volmondig JA! DeKriebelOpReis verstopte zich een paar dagen in de Noordelijke Vogezen, liet er zich onderdompelen in de Puurenkuur filosofie en ontdekte er onder het motto ‘relax the body and the mind will follow’, dat het mogelijk is een onrustig lichaam te transformeren tot een ontspannen body, met als gevolg een mind die sterker staat dan ooit. Jawel!

 

Sta me toe eerst wat informatieve kennisgeving mee te geven. Puurenkuur is al meer dan tien jaar specialist in wellness- en kuurreizen wereldwijd. Dat ik er even tussenuit wou, zei ik hen, niet té ver weg, in een natuurlijke omgeving. Puurenkuur stelde ons La Clairière voor, bio & spa hotel in het hartje van een van mijn favoriete Franse regio’s, de Noordelijke Vogezen. La Clairirère is gelegen aan de rand van het pittoreske dorpje La Petite-Pierre, een dorpje met welgeteld 612 inwoners en een geschiedenis die terug gaat tot de tijd van de Kelten. Wij starten ons verblijf, na een persoonlijke rondleiding langs het hotel en zijn spafaciliteiten, met een verkenningswandeling doorheen het achter het hotel liggende woud. Roofvogels houden hun namiddagvlucht. De eerste lente laat zich zien en voelen. La Clairirière en natuur zijn één, stel ik tot mijn grote geruststelling vast. Na de wandeling laten we ons verleiden door het verwarmde hydrotherapie binnen- en buitenzwembad. We sluiten dag 1 af met een heerlijk biowijntje en diner in wat gekend is al een van de best biorestaurants van Frankrijk. De essentie van La Clairière, Natuur, Energie en Inspiratie, is overal voelbaar en smaak je in de natuurlijke keuken. Geen kweekvis. Geen industrieel vlees. Wel biologische producten. Organische salades. Natuur op je bord. Op smaak gebracht door kruiden uit eigen tuin, zo konden we zelf vaststellen tijdens onze ‘Pavé de saumon cuit au four – bouillon de légumes printaniers façon pot au feu au raifort et aux herbes’ en de ‘Canard fumé par nos soins – asperges vertes, tapenade d’ail des ours et vinaigre balsamique réduit’. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, zei mijn moeder altijd. Ze zou La Clairière fantastisch gevonden hebben. Het omvangrijke ontbijtbuffet dat we de volgende morgen in La Clairirière voorgeschoteld krijgen, voorziet meer dan een klassiek ontbijt met brood en granen, vers fruit en sappen, melkproducten en een eitje. Het heeft tevens een volledig detoxaanbod en een variatie aan lekkernijen voor wie last heeft van allergieën. Glutenvrij, koemelkvrij, La Clairière is een culinair paradijs voor wie zich doorgaans veel moet ontzeggen…

Dag 2 spenderen we in de Spa, 1000 m² groot én zicht op de omringende natuur. Ons programma start een door de Traditionle Chinese Geneeskunde geïnspireerde analyse. Er wordt vastgesteld dat ik in redelijk goede staat van gezondheid ben – oef – op mijn lichte vorm van overgewicht, en mijn te grote stress-factor na. Na het intake gesprek, word ik begeleid richting voor mij op maat gemaakt programma. De 42°C infrarood cabine ontspant mijn lichaam tot in zijn diepste vezels. Het laatste restje stress dat ik ergens nog zou kunnen bevatten, verdwijnt tijdens de ontspannende bodymassage met essentiële olie. Kort voor valavond neem ik deel aan een La Clairière groepsactiviteit. We gaan op ontdekking doorheen het unieke door Unesco als biosfeer erkend Parc Naturel des Voges du Nord tijdens een meditatiewandeling. Een bijzonder ervaring. Bomen geven ons zuurstof en energie. Dat leert een kind op school. Onze gids leert ons een stap verder te gaan. Bomen aan te raken. De natuur te voelen. Te aarden. Ik besef op moment van schrijven dat ik nu even zweverig dreig te klinken. Misschien omdat ik op dat moment ook zweverig was. Feit is dat ik me bijzonder heb gevoeld. En vandaag hoef ik slechts mijn ogen terug te sluiten om dit gevoel van wellbeing terug op te roepen. Na de wandeling, tegen de avond krijg ik een energieboost. Ik bruis en ik straal en ik trek 30 baantjes in het binnenzwembad wat me enkel maar kan laten besluiten dat De Puurenkuur missie is geslaagd. Ik heb een energetisch gevoel van rust leren kennen. Mijn geest is leeg. Mijn lichaam is aanwezig. Ik leef.

* Voor alle info omtrent de Puuerenkuur reizen: www.puurenkuur.be

* Bio- en spahotel La Clairière: http://www.la-clairiere.com

* Wie ook geïnteresseerd is in de omgeving: www.ot-paysdelapetitepierre.com

Eén reactie op “DeKriebelOpReis ontdekt energetische rust bij Puurenkuur

  1. Pingback: Puurenkuur Wellness Event 1 oktober 2016 | dekriebelopreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 11 mei 2016 door in Hotel, logement, Travelweetjes en getagd als , , , , , .
%d bloggers liken dit: