Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Wie is Richard von Haerth?

Hoewel ik niet graag zwem en zelfs een uitgesproken diepwaterangst heb, durf ik mij een kind van de zee te noemen. Wij kustbewoners zijn als het ware geboren met zicht op zee, een zicht zonder de welke we niet kunnen en die geëmigreerde kustgeborenen keer op keer doet terug keren naar hun roots. Een zelfde fenomeen doet zich voor in de bergen. Ik heb deze zomer het ongelooflijke geluk gehad twee keer de bergen te mogen bezoeken om er in Graubünden de als wandellift fungerende skilift naar boven te mogen nemen en er vervolgens op bijna 2000 meter hoger dan onze Noordzee te gaan wandelen. Vermits ik niet alleen diepwaterangst heb maar in de bergen als ik hoog op de rand naar beneden kijk, ook telkens opnieuw met mijn andere dieptevrees word geconfronteerd, is dit bergwandelen voor mij altijd opnieuw een heel intense belevenis. Bijna verslavend. Met als resultaat dat ik Echtgenoot en Kinderen nu al aan het warm maken ben voor een gezamenlijk bergavontuur.

De bergen staan ook altijd garant voor bijzondere ontmoetingen. En nu kom ik tot de clou van mijn verhaal. Tijdens mijn laatste bezoek in Davos logeerde ik er in een gloednieuw hotel, het Ameron Mountain Resort, een tip van Tui die ik u hier zeker niet wil onthouden. Ik maakte er kennis met een Duits kunstenaar, Richard von Haerth. Een bijzondere mens. Zoek hem eens op op facebook… Ben er zeker van dat hij ook u zal verbazen. Of choqueren. Of doen glimlachen. Of laten nadenken. Ik ben alvast wég van hem en van zijn werk. (Eerlijk is eerlijk, ik zou mezelf niet trouw zijn, mocht ik hier niet openlijk durven toegeven dat het best ook wel een heel aantrekkelijk man is. Dit terzijde.)

Richard stelt nog tot 29 januari 2017 tentoon in het Keramion-Keramikmuseum in Frechen, Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Ik vind dat hij binnenkort eens bij ons in Knokke-Heist te zien moet zijn. Bij deze dus een oproep aan mijn kunstminnende lezers om zich eens verder in Richard von Haerth te verdiepen. Mail me als je meer info wenst. (christel@communicatiesprong.be) Ik heb uiteraard zijn telefoonnummer. (…)

Eén reactie op “Wie is Richard von Haerth?

  1. De Kriebel
    16 oktober 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16 oktober 2016 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: