Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Bretagne – één en al charme

Ik ben al jaren gecharmeerd door Bretagne…ik niet alleen. Ontdek hier:

5 Bretoense bestemmingen die ieder seizoen charmeren!

bretagne

Het eiland Bréhat :http://www.bretagne-vakantie.bzh/ontdek-de-bestemmingen/baai-van-saint-brieuc-paimpol-de-kapen/moet-je-zien/brehat

Het eiland Bréhat, van het vasteland gescheiden door een zee-engte, ligt met de boot op slechts tien minuten van de Pointe de l’Arcouest. En toch  dit eilanddat door de verscheidenheid aan flora en de schoonheid van haar landschap ook wel “île aux fleurs” (bloemeneiland) wordt genoemd. Een echt paradijsje.

Schiereiland Crozon : http://www.bretagne-vakantie.bzh/bekijken-doen/overige-activiteiten/office-de-tourisme-pole-de-crozon Op dit door de zee gebeeldhouwde stukje land passen activiteiten en vrijetijdsbesteding zich aan de betoverende schoonheid van het landschap. Ook de gevarieerdheid van het erfgoed is opmerkelijk. Op de golven, in het water, tussen hemel en aarde of door de geschiedenis heen, de charmes van het schiereiland Crozon zijn op duizend-en-één manieren te ontdekken!

Saint-Malo : http://www.bretagne-vakantie.bzh/ontdek-de-bestemmingen/saint-malo-baai-van-mont-saint-michel/moet-je-zie/saint-malo

De stadswallen van Saint-Malo aan de monding van de Rance rijzen trots op boven de stranden en de haven. De gevels en torens die boven de vestingwerken uitsteken, zorgen voor het unieke silhouet van de stad. Het centrum is bereikbaar via de omloop van de vesting met een spectaculair uitzicht!

De Monts d’Arrée : http://www.bretagne-vakantie.bzh/ontdek-de-bestemmingen/het-hart-van-bretagne-kalon-breizh/moet-je-zien/monts-d-arree

De Monts d’Arrée heeft een verrassend  landschap! In het hart van Bretagne ligt ditongerepte en beschermde gebied  met de Roc’h Ruz als hoogste top (385 meter). Op een steenworp afstand liggen de parochiale dorpen, beeldhouwwerken en prachtige kapelletjes die zeker een bezoek waard zijn.

De vallei van de Scorff : http://www.bretagne-vakantie.bzh/bekijken-doen/overige-activiteiten/maison-du-scorff

De vallei van de Scorff is een kostbaar beschermd historisch erfgoed, gelegen tussen bossen en een visrijke rivies, langs 400 km goed bewegwijzerde paden.

Het regionaal park van de Brière :

http://www.bretagne-vakantie.bzh/ontdek-de-bestemmingen/bretagne-loire-ocean/moet-je-zien/de-grande-briere

Het labyrint van kanalen en wuivend riet van het regionaal park van de Brière is op het water, aan boord van een boot, op de fiets of te voet te ontdekken. La Baule, en toch lijkt de drukte ver weg. Iedereen neemt de tijd om door het groene landschap bezaaid met huisjes.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 14 januari 2017 door in Travelweetjes en getagd als , , , , , , .
%d bloggers liken dit: