Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

DE MOOISTE STREKEN VAN FRANKRIJK VOOR FIETSERS EN WANDELAARS

Steeds meer mensen ruilen het platteland voor de stad, zeker in Frankrijk. Vooral economisch achtergestelde gebieden raken helemaal ontvolkt. Wat achterblijft is een adembenemend cultureel erfgoed en grootse natuur. Voor wandelaars en fietsers zijn deze Franse regio’s unieke reisbestemmingen. Ook reisorganisator SNP Natuurreizen kent die geheimtips. Er worden in deze bijna vergeten streken fantastische individuele rondreizen aangeboden. Hier volgt een greep uit het aanbod.

SNP Natuurreizen staat voor actief, duurzaam, avontuurlijk, voor reizen waarbij je het heft zelf in handen neemt. De individuele reizen in Frankrijk staan symbool voor dit soort vakanties.

PO trip Yukon Frank Maas 2016

Wandelvakantie Cantal

Kijk naar foto’s van de Cantal en je krijgt zin om meteen te vertrekken. Het vulkaanlandschap en de stokoude dorpen zijn adembenemend mooi. Hier is de tijd blijven stilstaan. De weinige, meestal oude bewoners, ontvangen wandelaars met open armen.

Rust en ruimte zijn de sleutelwoorden van een vijfdaagse vakantie in het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne. Een super rustige reis, onvergetelijke wandelpaden, vanuit een gezellige chambre d’hôte.

Wandelvakantie Cevennes

In de Franse Cevennes is alles oud, alles ruikt naar het verleden. De natuur verovert wat ooit door mensen is bewoond of bewerkt. Wandelen in de regio is terugreizen in de tijd, stappen langs sporen van een eeuwenoude, helaas verdwenen menselijke aanwezigheid.

Tijdens een vijfdaagse reis volg je schilderachtige schaapsroutes, over de flanken van de Mont Lozere. Het wordt één grote ontdekkingstocht, door lieflijke dalen naar stroompjes waar je op zijn zomers kunt baden.

Fietsvakantie Ardèche

Er wonen maar vijftig mensen per vierkante kilometer in de Ardèche. De ontvolking begon in 1900 en gaat nog altijd door. Resultaat: de regio wordt één groot natuurgebied met hier en daar een verloren dorp. Het is een uitgelezen biotoop voor de fietsliefhebber die houdt van rust en authenticiteit.

De achtdaagse fietsvakantie van SNP Natuurreizen is een kennismaking met een land van goudgele akkers en boomgaarden. Het traject volgt oude spoorwegtracés, de levensaders uit een lang vervlogen tijd.

Fietsvakantie Auvergne & Allier

Voor een kennismaking met Frankrijk pur sang reis je naar de dunbevolkte Allier. Ook hier volg je de sporen van een rijk verleden, door een glooiend landschap en langs dorpen waar alles spreekt over de tijd van toen.

Tijdens een achtdaagse reis fiets je over kleine weggetjes, van het ene oude dorp naar het andere, van de ene picknickplaats of stokoude bar naar de andere. Dit is de hemel op aarde voor de recreatieve fietser.

 

Info: www.snp.nl/be , op de Fiets en Wandelbeurs Expo Gent (18 en 19 februari) is SNP Natuurreizen aanwezig met een infostand.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15 maart 2017 door in Frankrijk en getagd als , , , , , .
%d bloggers liken dit: