Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Op ontdekking doorheen The Cotswolds met Beautiful Britain – deel 1

‘Bloem tussen de bloemen’…het is hoe een vriendinneke mijn nieuwe Facebookfoto omschreef.  En ze had gelijk. Ik voelde me straaaalen  in The Cotswolds, iets wat ik te  danken had aan de bloemen die er bloeien, aan zijn historisch rijke omgeving – Shakespeare en Sir Winston Churchill werden geboren, aan het gezelschap van mijn Echtgenoot – always a pleasure – en aan de perfecte organisatie van Beautiful Britain.

The Cotswolds bestaan uit een prachtige natuur doorspekt met een wirwar van charmante dorpjes, een ver rijkende geschiedenis, innemende tuinen en schitterende paleizen. Je bereikt de streek die net ten westen van London ligt na een rit van nog geen drie uur voorbij Dover of Folkstone. Ik liet de voorbereiding van mijn ontdekkingstrip over aan Beautiful Britain. Een eerste stop was voor ons was voorzien in Blenheim Palace in een gehucht genaamd Woodstock. Blenheim Palace werd gebouwd tussen 1704 en 1733 als cadeau voor John Churchill, de eerste Duke of Marlborough als dank voor zijn overwinning op de Fransen. Twaalf generaties verder wordt het nog altijd bewoond en beheerd door de familie Marlborough maar godzijntgedank, we mogen er allemaal mee genieten van het indrukwekkende estate.

De introductiefolder van het paleis vertelde me dat in de State Rooms de mooiste wandtapijten ter wereld te bezichtigen waren, trouwens in Brussel, op maat gemaakt. Ik was sceptisch uiteraard.  Echtenoot en ik hebben samen al vele mooie paleizen met vele mooie wandtapijten bezocht de voorbije 20 jaar. Maar ik heb moeten plooien. Ook de architectuur van Blenheim Palace is indrukwekkend en mocht trouwes al dienen als filmlocatie voor onder meer James Bond’s Spectre, Harry Potter and the Order of the Phoenix en The Avengers. Modebewust zijn ze er ook in Blenheim. Op moment van ons bezoek liep de tentoonstelling ‘A Passion for Fashion’ met unieke stukken die 300 jaar Blenheim mode tonen. Weet ook dat Blenheim de locatie was voor de lancering van de Cruise collection van Dior in mei 2016. En dat het het geboortehuis was van Sir Winston Churchill. Wandelen in zijn voetsporen doe je via de te downloaden trail doorheen het paleis en zijn riante tuinen.  Een omgeving als Blenheim Palace vraagt natuurlijk naar een bijzondere lunch. Wij gingen voor een echte English Tea. Er gaat niets boven scones met clotted cream als je net voet op Britse bodem hebt gezet. En het moet gezegd…ik was ook fan van de tuinbeelden…

Ons royal voelende, hebben Echtenoot en ik dag één in The Cotswolds afgerond in The Kings Hotel in Chipping Campden, in 18de eeuwste Georgiaanse stijl, waar een warm English welcome en gastvrijheid vergezeld wordt van een excellente keuken. Echtgenoot koos voor een Seared Beef Rump, Ox Cheek Cottage Pie, Ale Braised Carrot, Hazelnut, ikzelf voor een Roast Duck Breast, Confit Leg Boulangere Potato, Girolle Mushroom. Toen ik als dessert koos voor ‘een ijsje’ verraste  Chef Ian Percival me met een selectie van zes ice cream en sorbet selecte van zes in intensheid oplopende smaken. Een ware extase.

Benieuwd naar meer? Lees HIER deel 2 van mijn Cotswolds ervaring, over Hidcote Garden, Sudeley Castle en The Greenway Hotel & Spa.

En voor alle info, één adres : http://www.beautifulbritain.be

 

Eén reactie op “Op ontdekking doorheen The Cotswolds met Beautiful Britain – deel 1

  1. De Kriebel
    14 april 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: