Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Verliefd op The Cotswolds – Beautiful Britain ontdekking deel 2

Binnen in het herenhuis hangt een bloemenschilderij, aldus de dame aan het onthaal. ‘If he weren’t a gardener, he surely would have been an artist.’ Haar ogen blinken en alhoewel we anno 2017 zijn en de gardener in kwestie zijn tuin heeft aangelegd in de jaren ’30 is ze duidelijk verliefd. En als ik een paar uur later zijn tuin weer buiten wandel, ben ik ook een beetje verliefd. Want arts & crafsttuin ontwerper Major Lawrence Johnston was niet alleen een gardener, hij was een kunstenaar. Zelfs tijdens mijn bezoek in de prille lente, stond zijn tuin, Hidcote Garden, al in volle bloei.  Geen wonder dat we er niet aan konden weerstaan om zelf enkele Hidcote plantjes meer naar huis te nemen.

Hidcote, nabij Chipping Campden, is een van de mooiere die ik al heb mogen bewonderen. Toch wil ik u, beste lezers die misschien ook wel eens The Cotswolds gaan bezoeken, nog een tip meegeven: de tuinen van Sudeley Castle in Winchcombe is een ‘award winning’ garden. Het – nog altijd bewoonde – kasteel wordt omringd door zijn Middeleeuwse ruïnes en kent een 1000 jaar oude geschiedenis. Het was de thuis van de laatste mevrouw Henry VIII. De dame ligt er begraven en soms lijkt het alsof ze nog altijd met je mee stapt als je door haar gangen wandelt. Ik ben er zeker van dat het er spookt – dat zijn de bewoners ook, er is een aparte traphall waar het altijd al ‘levendig’ geweest is ’s nachts. Ben benieuwd of de huidige bewoners er last van hebben. Anyway, als je hun oprijlaan bekijkt, kun je niet anders dan je voorstellen hoe moet zijn om als 16-jarige met je vriendje thuis te komen en hem welkom te heten in je humble home. Wat er ook van zij. Voelde ik me gisteren ‘royal’, vandaag op dag 2 van mijn Cotwolds reisje voel ik me met de moment meer totally outerly in love.

Ik  moet dit ergens uitgestraald hebben want als ik nog een korte rit van Sudeley Castle naar Cotswold dorpje Cheltenhem in het Greenway Hotel & Spa incheck, krijgen Echtgenoot en ik de suite toegewezen. Voelden we ons gisteren king en queen of The Cotswolds, dan zijn we vandaag keizerin Sissi en Franz Jozef, of Barack en Michelle Obama.  Nooit heb ik me op hotel zo verwend gevoeld. Meer zelfs, op dag drie zijn we een beetje langer gebleven om toch maar dat beetje meer van de hospitality én van de spa te kunnen genieten. Ik wil hier met stip ook nog de exquise keuken van chef Marcus McGuinness de hemel in prijzen. Mijn voorgerechtje van krab met mangoijs en violetjes is zowat een van de lekkerste palletten die mijn smaakpapillen al hebben mogen ondergaan. Never, oh never, moge er mij nog iemand beweren dat je in Engeland niet lekker kan eten. My got. Het is een paradijs…

Straaalend voelde ik me dus tijdens mijn verblijf in The Cotswolds en ik ben nog aan het nagenieten. Meeproeven van The Cotswolds kan je nog via deze fotolink en mocht je je geïnspireerd voelen voor een eigen bezoek, kunnen wij één adres aanraden : http://www.beautifulbritain.be.

2 reacties op “Verliefd op The Cotswolds – Beautiful Britain ontdekking deel 2

  1. Pingback: Op ontdekking doorheen The Cotswolds met Beautiful Britain – deel 1 | dekriebelopreis

  2. De Kriebel
    14 april 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: