Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Authentieke vakantiehuizen langs de Pelgrimsroute Via Francigena

Mijn bucketlist wordt met de jaren korter. Enerzijds heb ik – nu ik de jaren van verstand heb bereikt – beseft dat echt niet alles moet. Ik hoef de hele wereld niet gezien te hebben, en zelfs niet heel Europa. Anderzijds heb ik het geluk gehad een stukje van mijn to do te kunnen realiseren. Ik heb prosecco gedronken met vriendinnekes in Rome, ik heb een ijsje gelikt in het gezelschap van man en kinderen in Venetië en een huisgemaakte pizza geproefd in een restaurantje nabij een vakantiehuisje in een onnoemlijk dorpje nabij ergens Camporosso.

Maar zie. Net als ik denk dat ik genoeg Italië geproefd heb, krijg ik dit binnen. Ik, die altijd al heb verkondigd ooit eens de Santiago de Compostella te willen doen, wordt helemaal warm gemaakt voor de Pelgrimsroute Via Francigena, Italiaanse cultuur en geschiedenis in de voetsporen van middeleeuwse pelgrims. De Via Francigena, ofte de Frankenweg genoemd, is een pelgrimsroute van Canterbury, Groot-Brittannië naar Rome, Italië. De totale route van Canterbury naar Rome is 1800 km lang en omdat de pelgrims destijds 20 tot 25 km per dag aflegden, duurde de reis ongeveer 3 maanden. In Italië loopt de route door Lazio, Piemonte, Lombardije, Emilia Romagna, Ligurië en Toscane, en vele kleine minder en niet-bekende plekjes waar de restaurantjes je ham, kaas, olijven, groenten, fruit en vele andere lekkers serveren. Logement vind je onderweg bij DeKriebelOpReis-partner NOVASOL die tevens ook officieel partner is van de Europese Vereniging van de Via Francigena. In de vakantiehuizen dichtbij de route kan je niet alleen de pelgrimstocht ervaren, maar ook van de schitterende natuur genieten, lokale tradities ontdekken en een pauze houden in de idyllische plaatsen op de route. De charme van deze cultuur ervaar je ook in een vakantiehuis van NOVASOL.

NOVASOL vakantiehuisjes vind je natuurlijk niet alleen in de authentieke Italiaanse dorpjes met hun typische mediterrane dakpannen en warmte-isolerende middeleeuwse muren, ook in de stad, aan de kust en in het binnenland. Dit gezegd zijnde ga ik nu mijn wandelschoenen aantrekken en trainen voor mijn 1800 km. Alstublieft!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 21 juni 2017 door in Italië, logement, Novasol, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: