Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Impressie van een Vacansoleil zomer in camping Mar Estang, Canet-Plage, Frans-Catalonië

Metershoge glijbanen afstormen en luid gillend in het water terecht komen. Terwijl boemarangfimpjes maken en deze – luid gillend – minstens 20 keer laten afspelen. Op de eerste rij zitten tijdens de karaoke en – opnieuw luid gillend – vrouwen die de Cranberries imiteren, toejuichen. Daarna ontroerd raken door een doordeweeks uitziende man die met een stem als een klok Mon Frère ten berge brengt. ‘Me nog eens draaien’ op het moment dat doorgaans mijn wekker afloopt. Mij twee uur later ‘nog eens draaien’ als Echtgenoot stilletjes opstaat om samen met tien andere wakkere kampeerders en een uit de kluiten gewassen sportleraar aan ‘footing’ te gaan doen. (Een joggingsessie van anderhalf uur, inclusief een met de schoenen in de nek gebonden ploetertocht in de Middellandse zee.) Uiteindelijk toch opstaan en merken dat Echtgenoot voor zijn sportief uurtje de campingwinkel al heeft bezocht en heerlijk baguette met jambon en een couque au chocolat heeft klaargezet. Na zijn douche gaan uitrusten aan het zwembad.

Vis kopen op de markt en braden in onze eigen caravankeuken. Elke dag buiten eten. Meloen met hesp. Bullots. Olijven. Sappige tomaten. Pina collada drinken in de sportsbar en disco dansen met de bruingebrande animator. Een hand-in-hand strandwandeling bij zonsondergang maken met de man met wie je al 20 jaar getrouwd bent. Flamingo’s spotten in het moeras.

Me afvragen welke functie de rieten hutjes hebben aan de rand van dat moeras. Ontdekken dat deze restanten van het vissersdorp nog dienst doen als opslagplaatsen voor de lokale vissers. Terwijl vaststellen dat tijdens de oorlog er een landingsplaats door het natuurgebied liep. Genieten van het zicht op de Pyreneeën aan de horizon. In de zee zwemmen. Tapasbars testen in de steegjes rond het jachthaventje van Canet. Terug op de camping de kinderen hun gratis wifi gunnen maar voldaan zijn als ze deze met plezier effe aan de kant schuiven om samen rammy bridge en Uno te spelen. ‘Loos gehen’ in het lunapark. Op niet toonvaste manier meezingen met de spotify playlist die Zoon heeft samengesteld. (Ze kennen me hier toch niet en buren hadden we net voor het hoogseizoen nog niet.) Blij zijn dat ik me in mijn vakantiekeuze heb laten leiden door de Vacansoleil adviseurs en die zich baserend op mijn vereisten – zon, zee, waterpark en natuur, joie de vivre en authenticiteit – Mar Estan in Canet-Plage, Languedoc-Roussillon voorstelden. Blij zijn, ja, en gewoon gelukkig …

 

 

Camping Mar-Estang is gelegen in Frans-Catalonië, het meest zuidelijk gelegen departement van het Frans vasteland, in een streek die 320 zonnedagen per jaar kent. De camping ligt aan een 9km lang zandstrand dat zich uitstrekt tussen een charmant jachthaventje met plaats voor boten tot 35m, en een Natura 2000 geclassificeerd meer. Met zijn 264 geregistreerde diersoorten en zijn 200-tal verschillende vogelsoorten op trek is dit  zeer geliefde plek voor natuurliefhebbers, voor vogelspotters en voor mij.

Ontdek de camping HIER.

En bekijk ook eens her filmpje dat Zoon bij elkaar fotografeerde en monteerde.

Eén reactie op “Impressie van een Vacansoleil zomer in camping Mar Estang, Canet-Plage, Frans-Catalonië

  1. Ilse Zwart
    29 juli 2017

    Wauw, leuke plek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 29 juli 2017 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: