Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Romantik Hotel Roadtrip door de bergen – deel 1 Zürich & Küsnacht am Zürichsee

Ik heb jaren in de hotellerie gewerkt en ben daardoor een moeilijke hotelgast geworden…of eigenlijk net niet. Het is niet de grootte van de kamer die voor mij essentieel is, niet de aanwezigheid van een haardroger/strijkijzer/koffiezetapparaat of van de verschillende soorten zeepjes/badschuimpjes/oorstokjes, niet de openingsuren van de ontbijtzaal of van het restaurant. Nothing of all this matters en ik pas mij aan alle (slaap)omstandigheden aan. Ik heb één selectiecriterium waarop ik wél alle slaapgelegenheden beoordeel, de aanwezigheid van oprechte gastvrijheid. Laat dit nu net een basiscriterium zijn voor hotelliers om tot de Romantik Hotels te mogen toetreden. DeKriebelOpReis had het genoegen een roadtrip langs verschillende Romantik Hotels in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland te mogen ondernemen. Ik neem u in 4 verhalen langs deze roadtrip mee.

De roadtrip startte in Zürich. Na drie bezoeken in anderhalf jaar had ik eindelijk eens tijd ingepland om een stukje van de stad te leren kennen. Ik was aangenaam verrast. Naast businessstad is Zürich  een levendige cultuurstad met jazzclubs, tapasbars en een gevarieerde cultuurkalender. Ten tijde van mijn bezoek hadden de Rolling Stones net de stad verlaten en had het Filmfestival zijn intrede gemaakt. Uiteraard kent ook het Opernhaus Zürich met zijn 270 voorstellingen per seizoen een uitgebreid programma en laat nu net het eerste Romantik Hotel waarin ik mocht logeren – Romantik Hotel Europe – gelegen zijn tussen deze uit 1891 stammende cultuurtempel en… de banaanvormige Zürichsee. Natuur en water. DeKriebelOpReis kan niet zonder. Het zal u niet verwonderen dat ik mijn vrije dag in Zürich heb ingevuld met kuieren langs de straten – mijn favoriete stadbezigheid-  en met het lezen van een boek op een bankje aan de rand van het Zürichmeer terwijl het stadsleven zich rondom mij verplaatste.

Intens genoten heb ik van mijn verblijf in Romantik Hotel Europe, en dat meen ik.  Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat ik bij het binnenkomen van het Romantik Hotel een complimentje kreeg over mijn vlotte Duitse babbel (smile), prompt een prosecco aanboden kreeg en als alleen reizende vrouw in het restaurant met een gezonde dosis humor werd bediend en zelfs als een prinses werd aangekondigd met de woorden ‘de beste tafel für unsere Dame aus Belgiën’.  Alhoewel ik me op dat moment in Restaurant Quaglinos in een restaurant met zowat de beste Franse keuken van Zürich bevond, wou ik het simpel houden op mijn eerste avond en heb ik mij tot een spaghetti beperkt. Zelfs deze was een culinaire voltreffer was. Later op diezelfde avond heb ik geslapen als een rozeke in mijn door hoteleigenares Eria Kramer ontworpen kamer in Blue & White tinten. Kunnen ze gedachten lezen bij Romantik Hotels of voelen ze er gewoon aan wat bij me past…?

Dag 2 in Zürich word ik na mijn ochtendwandeling opgehaald door Romantik Hotel PR-duo Marc en Eva. Samen rijden we naar Küsnacht am Zürichsee, op een steenworp van Zürich centrum, waar we kennis maken met de rest van ons reisgezelschap én met Romantik Seehotel Die Sonne. De geschiedenis van Die Sonne reikt tot 1641. Het was met name zelfs een van de eerste tavernes van Zwitserland en jawel, zelfs Thomas Mann sliep er ooit nog. Vandaag wordt het gerund door René & Catherine Julen Grüter. Na de rondleiding doorheen de verschillende historische aspecten van het hotel en langs zijn uitgebreide kunstcollectie – met onder meer een werk van Andy Warhol – schenken zij voor ons het aperitief uit op het zonneterras aan de rand van het meer van Zürich. Terwijl ik nip aan mijn exclusief voor de Romantik Hotels gebottelde glaasje Weisswein besef ik dat ik me op zowat de duurste plek van Zwitserland en omstreken bevind. Hotel Die Sonne is gelegen aan wat de goudkust wordt genoemd. De naam is niet alleen gerelateerd aan de zonnegloed die de huizen er zich over zich heen krijgen maar ook aan het bijhorende prijskaartje die aan hun bijzondere ligging aan het meer gekoppeld is. Toch heeft zijn exclusieve ligging geen hautaine attitude met zich meegebracht, integendeel.

Hartelijkheid troef – opnieuw – bij Romantik Hotel Die Sonne. Het Romantik Hotel heeft trouwens nog meer troeven dat zijn ligging en zijn hospitaliteit. Er is de wellness en de exquise keuken van Romantik Hotel Die Sonne, waar de lunch ons onder meer verraste met een ‘Hirschcarpaccio mit marinierten Waldpilzen, eingelegtem Kürbis und Preiselbeervinaigrette’.

Smakelijk!

 

 

Maar voor je afsluit, noteer eerst deze praktische zaken :

 

 • Restaurant Quaglinos ‘Südfranzösische Leckerbissen in mediterraner Atmosphäre.’ – Dufourstrasse 4 – Zürich. www.quaglinos.ch

 

 • Romantik Seehotel Küsnacht am Zürichsee – Seestrasse 120 – Küsnacht – home@sonne.ch- www.sonne.ch

 

 

 

 

3 reacties op “Romantik Hotel Roadtrip door de bergen – deel 1 Zürich & Küsnacht am Zürichsee

 1. De Kriebel
  28 oktober 2017

  Dit is op christel 'de kriebel' bedert herblogden reageerde:

  Reisschrijven, mijn passie… Dit is deel 1 van mijn Romantik Hotel Roadtrip doorheen de bergen, en die startte…op het water.

 2. Pingback: Romantik Hotel Roadtrip door de bergen – deel 2 : The Alpina Mountain Resort & Spa in Tschiertschen | dekriebelopreis

 3. Pingback: Romantik Hotel Roadtrip door de bergen – deel 3 | dekriebelopreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 28 oktober 2017 door in Travelweetjes en getagd als , , , , , .
%d bloggers liken dit: