Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Romantik Hotel Roadtrip door de bergen – deel 2 : The Alpina Mountain Resort & Spa in Tschiertschen

Na een rit op de autosnelweg en een paar kronkelwegen naar boven, kom ik aan in het dorpje Tschiertschen in my belovid Graubünden in het hoogst gelegen Romantik Hotel van Zwitserland, The Alpina Mountain Resort & Spa. Voor het afleggen van de laatste loodjes van onze klim, moeten we onze oldtimer Volkswagen Bulli T2 uit bouwjaar 1972 ruilen voor een andere, meer wendbare,  auto –  maar eens boven aangekomen is de beloning groot. Ich bin zu Hause.

Ik ben nog maar goed en wel uitgestapt en daar hoor ik al de klanken van de Alpenhoorn. In oorsprong was de hoorn een boodschap aan de koeien dat het melkenstijd was, vandaag klinkt hij er als welkomklank. Ik ben zo onder de indruk van de bergen, hun licht en hun muziek dat ik gastheer en gastvrouw Marlies en Michael Gehring – vorige week nog 31 jaar getrouwd – met hun welkomdrankje laat wachten. (Michael hier op de foto met Romantik Hotel PR Representative Marc.)

Nature is calling en zeker voor DeKriebelOpReis, kind van de zee en de platte polders, is er niets zo impressionant als een wandeling in de bergen net voor de avond valt. Gastvrouw en gastheer van Romantik Hotel The Alpina geven mij na mijn tochtje het grootste cadeau dat een hotellier me kan geven : a room with a view, zodat ik de klok rond kan genieten van dat zicht op Die Bergen. Life doesn’t get any better than this.

The Alpina is een bijzonder hotel en met stip een van de beste, zo niet het beste hotel waar ik ooit al heb mogen verblijven. Op 1400 meter gelegen, midden in de natuur, met grote wandelpaden en een kleine skipiste nabij, waar rust het hoofdwoord is en daar wordt op alle vlakken voor gezorgd.De oliën waarmee de houten inrichting van de kamers is ingesmeerd zouden zelfs een rustgevende werking op zijn hotelgasten hebben. Dit in combinatie met de berglucht maakt dat zelfs de slechtste slaper zich ’s nachts een Doornroosje waant.

De Aziatische eigenaar koos voor de strategische ligging tussen Davos, Sankt Moritz en Zürich op het moment dat hij besloot in het hotel te investeren maar hij werd er zowaar zelf verliefd op. Die hoteleigenaar heeft bovendien een passie voor de paardensport en dat laat hij in het hele hotel uitstralen. The Alpina heeft nog een grote verrassing in huis : de gourmet cuisine van Antonia Messina en de Aziatische chef Tony Leung die trouw aan zijn roots de keuken ook een Aziatisch tintje geeft. Met als resultaat dat de Asian Mondays hoog in de Zwitserse bergen zelfs op de kalmste tijden van het jaar voor volle restaurantzalen zorgt.

Wat ik u nog wil vertellen over The Alpina? Dat het hotel dateert van 1897 en opende in 2015 in zijn huidige vorm. Ik verbleef er één nacht en tijd ontbrak me – I know onbegrijpelijk op zo’n rustgevende plek – om een bezoek te brengen aan het Spa & Wellness gedeelte. Ik heb bijgevolg maar één boodschap, voor mezelf, maar volg gerust als u er zin in hebt : terugkeren naar The Alpina. Stante-pede om er een week te kuieren tussen bergen en paardensfeer, tussen Gault-Millau en de Aziatische keuken, tussen Spa/Wellness  en natuur, om me er te laten onderdompelen in hartelijkheid en gastvrijheid. En echt, ik overdrijf niet beste lezer, want wat denk je van deze.  Bij aankomst in The Alpia bleek dat mijn reisgezelschap een tas vergeten had in Zürich. Receptionist Sacha stelde zich prompt kandidaat om die te gaan ophalen. Dat zijn  vriendinnetje in Zürich woont, had ook wel iets met die gulle daad te maken , maar toch. De klantgerichtheid van de Romantik Hotels is bijzonder, sehr bijzonderes.

The Alpina Mountain Resort & Spa

CH-7064 Tschiertschen GR/Switzerland

welcome@the-alipina.comhttp://www.the-alpina.com

Weetje :  onze Alpenmusik speler Werner Erb was in een vorig leven sociaal assistent in de VS, werkzaam in afkickcentra voor drugverslaafden. Vandaag – ver voorbij zijn pensioengerechtigde leeftijd – mediteert hij op muzikale wijze in de bergen, zijn thuis.

Rit 1 van de Romantik Roadtrip nog niet gelezen?

Scroll HIER naar deel 1 van deRomantik Hotel Roadtrip die startte in Zürich. Deel 3 lees je HIER. Voor het vervolg van onze reis trekken we met onze oldtimer naar … Oostenrijk.

Extra tip voor Oldtimer liefhebbers : schrijf je nu al in voor de 2de Alpina Classic Car Oldtimer Ausfahrt in Tschiertschen van 20 tot 22 juli 2018. Alle info via welcome@the-alpina.com

3 reacties op “Romantik Hotel Roadtrip door de bergen – deel 2 : The Alpina Mountain Resort & Spa in Tschiertschen

  1. Pingback: Romantik Hotel Roadtrip door de bergen – deel 1 Zürich & Küsnacht am Zürichsee | dekriebelopreis

  2. Pingback: Romantik Hotel Roadtrip door de bergen – deel 3 | dekriebelopreis

  3. De Kriebel
    22 november 2017

    Dit is op christel 'de kriebel' bedert herblogden reageerde:

    Als er één plaats is waar ik ooit nog eens op vakantie zou willen gaan, is het The Alpina Mountain Resort & Spa in het dorpje Tschiertschen. Gewoonweg magisch plekje. Vertel het niet te veel verder want ik wil de rust ginder eigenlijk liever behouden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: