Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Romantik Hotel Roadtrip door de bergen – deel 3- over koeien, bergen en bushokjes

Herinner u het stuk dat ik lang geleden schreef over de Midi-Pyrénees waar op de plateau de l’Aubrac feest werd gevierd omdat de koeien naar de noordelijk geleden weiden werden geleid en de lente werd ingeluid? Wel, net nadat ik op mijn Romantik Hotel Roadtrip met mijn oldtimer Zwitserland en Liechtenstein achter me had gelaten, belandde ik op Oostenrijkse wegen midden in een stoet waarin feestelijk gehulde Alpenkoeien de terugkeer naar de lager gelegen gebieden vierden. Met bloemen gehuld omdat ze deze zomer geen mede-dieren hadden verloren of rampen hadden meegemaakt. Zelfs de motards gingen er even voor aan de kant.

Mijn stop in Oostenrijk was van korte duur, maar het verhaal was des te mooi. Familiehotel Das Schiff in Hittisau wordt gerund door een broer en twee schoonzussen. Moeder Erna – een actieve 70’er –  zwaait nog altijd de scepter in de keuken van restaurant Ernele want dat is wat ze doet, dat is wie ze is. Destijds was Mutter Erna de eerste vrouw die een Gault-Millau score haalde, vandaag is haar keuken nog altijd Gault-Millau genoteerd. Ik proefde er voor de vis van de dag, een twee jaar oude forel, vooraf gegaan door een ravioli van spinazie. De lunch was verfijnd in zijn eenvoud. Pure vis. Pure smaak. Ernele gaat er prat op enkel te werken met lokale producten, zijnde grondstoffen in een straal van 100km max geteeld of gekweekt. Kruiden en groeten komen uit eigen tuin. En een het vlees – uiteraard afkomstig van de lokale boer- wordt er verwerkt ‘van neus tot staart’. Ze volgen er in Oostenrijk het principe dat ik ook in Texel leerden kennen, waar van het lam ook alles – herinnert u de chips van lamsvel – tot culinaire lekkernijen wordt verwerkt. Das Schiff is bovendien een mooi gelegen hotel, met zwembadje met alles erop en eraan. En met een unieke kaas- en wijnkelder waar we ook eens mochten binnen piepen. Voor meer info of een eigen bezoek :

Romantik Hotel Das Schiff

Familie Metzler
A-6952 Hittisau/Bregenzerwald
Heideggen 311
Tel +43 (5513) 6220-0
info@schiff-hittisau.com

http://www.schiff-hittisau.com/

Oostenrijk had naast zijn Romantik hotel & keuken nog een verrassing in petto, de bushokjes van Krumbach.

Krumbach is een ontzaglijk klein dorpje met 1000 inwoners gelegen in het westen van Oostenrijk, meer bepaald in het Vorderwald dat deel uitmaakt van het Bregenzerwald. Genietend van de natuur is het een dorpje waar je zo zou doorrijden of doorwandelen ware het niet dat sinds 2014 het een plaats op de wereldkaart veroverde door zijn architecturaal project BUS:STOP. Toen de bushokjes van Krumbach aan vervanging toe geraakte schreef het dorpje een architectuur wedstrijd uit. Het resulteerde in de bouw van zeven bushaltes ontworpen door architecten afkomstig uit landen als België en Chili tot Japan. Elk bushokje heeft zijn eigen verhaal. De Belgische ontwerpers lieten zich inspireren door de bergen maar noemen hun bushokje De Kapel, omdat een kapel in de bergen door de eeuwen heen altijd al schuilplaatsen zijn geweest die je beschermen tegen natuurelementen, of tegen jezelf. De bushalte van de Noren simuleert een tribune voor een tennisveld, dat van de Russen is een doorkijkhut. Het internationale project werd gerealiseerd met de hulp en betrokkenheid van de dorpbewoners en gebouwd met medewerking en met de Kraftmanschap van hun allen. Een klein uithoekje in Oostenrijk, herbergt een groot verhaal en zeker meer dan een stop waard op een (door)reis in, naar of van Oostenrijk.

Lees er meer over op http://www.krumbach.at.

In het vierde en laatste deel van mijn Romantik Hotel Roadtrip neem ik je mee naar Duitsland.

Scroll ondertussen gerust even terug naar de start van mijn reis in Zürich en mijn verblijf in de bergen rond Tschiertschen.

 

Eén reactie op “Romantik Hotel Roadtrip door de bergen – deel 3- over koeien, bergen en bushokjes

  1. Pingback: Romantik Hotel Roadtrip door de bergen – deel 2 : The Alpina Mountain Resort & Spa in Tschiertschen | dekriebelopreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 november 2017 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: