Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Romantik Hotel Roadtrip – deel 4 – over opa Max en de culinaire geneugten van Duitsland

Na mijn Romantik Hotel Roadtrip dat startte in Zürich, mij naar Tschiertschen bracht en naar Oostenrijk, word ik in het ontzaglijke kleine dorpje Oberstdorf in Beieren, Duitsland – te vergelijken met Sluis, ook een klein gehucht dat jaarlijst 2 miljoen bezoekers kent – ontvangen door opa Max. Zijn dochter leidt me het dorp binnen, de berg op, de lift in en voor ik het weet zit ik hoog boven de schanssprong van de Erdinger Arena champagne te drinken met de man die in 1959-1960 de eerste (toen nog) West-Duitse kampioen vierschansspringen was*.

Luggi en Margret Bolkart-Fetz runnen samen Romantik Hotel Das Freiberg, genoemd naar de op 930 meter hoog gelegen Freibergsee. Als liefhebber van de betere keuken, merkte Luggi dat de gerechten uit zijn restaurant niet compatibel waren met het niveau van de vakantiehuisjes die hij verhuurde. Dus bouwde hij zijn klassieke Stübe – met behoud van eigenheid – uit tot een meersterren designhotel inclusief welness en twee restaurants, zijnde Die Stube en het met een Michelin ster gelauwerde Das Maximilians met aan het roer chef Tobias Eisele. Ondernemer als hij is opende Luggi door de jaren heen in Meersberg nog meer restaurants, elk uniek in hun beleving. In het Königlihes Jagdhaus & Biergarten staat cultuur en traditie centraal. In Fetzwerk domineert niet de menu maar een verscheidenheid aan menu-bokaaltjes. De chef noemt zijn Fetzwerk een duurzame versie van de Mc Donaldswereld. De bokaaltjes kan je combineren naar smaak en ter plaatse verorberen of meenemen.

Romantik Hotel Das Freiberg

Fam. Bolkart-Fetz
Freibergstraße 21
D-87561 Oberstdorf
Telefon: + 49 8322 9678-0

info@das-freiberg.de

https://www.das-freiberg.de/

Voor meer info over wandelen (200km wandelwegen), skiën (130 km pistes), shoppen en genieten van Zuid-Duitse traditie in Oberstdorf verwijs ik je graag door naar http://www.oberstdorf.de.

Na mijn aangename kennismaking met Oberstdorf, rijden gezelschap en mezelf naar onze laatste Romantik Hotel stop aan de Bodemsee. En, beste lezers, waar het The Alpina in Tschiertschen voor mij qua hotelbeleving het hoogtepunt van deze reis vormde, was de Fingerfood-Lunch-Menü in  ‘Casala’, het Romantik Hotel Residenz am See gelegen in Meersburg am Bodensee het culinaire hoogtepunt. Het Bodenmeer, ook het Meer van Konstanz genoemd is een meer dat onze Romantik Roadtrip symboliseert, het grenst aan Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Naast de ligging met zicht op het meer vooraan en op zijn schitterende kruidentuin achteraan waar hoteleigenaar Manfred Lang en keukenchef Markus Philippi van het restaurant graag voor ons poseren, heeft een met Michelin ster bekroonde keuken. De kunstwerkjes spreken voor zich maar u wete dat ik mijn restaurants beoordeel op het dessert.

De combinatie ‘Valrhona Itakuja 55% – Passionsfrucht – Nougat – Haselnuss’ was de meest voldoening gevende smaakcombinatie van mijn culinaire vierdaagse. Ik heb een zwak voor de chocolade-passievrucht combinatie sinds ik deze voor de eerste keer proefde bij Chocolatier M thuis in Knokke-Heist. Dit dessert gaf mij een culinair orgasme in de superlatieve vorm.  Dat dit toen nog gevolgd werd door een hartig dessert – Meister Lampes bestes Stück Karotte – Schaftsjoghurt – Sauerampfer – was een verrassing en voor mij een afronding van een leerrijke rondtrip. Reizen om de smaakpapillen te leren, ‘appetite to discover’.

Tot slot, nog deze uitsmijter. Waar we in Zürich in Romantik Hotel Die Sonne mochten aanschouwen hoe kunst een onderdeel maakt van het interieur van het hotel, is dit hier in Residenz Am See ook het geval. Met dit verschil dat hier en daar een kustwerk van de heer des huizes Manfred Lang zelf te bewonderen viel.


Persoonlijkheid. Het maakt deel uit van elk Romantik Hotel & I love it.

Romantik Hotel

Residenz Am See

Uferpromenade 11 – 88709 Meersburg

http://www.hotel-reisdenz-meersburg.com

* Het Vierschansentoernooi is een toernooi dat elk jaar rond de jaarwisseling plaatsvindt in Duitsland en Oostenrijk en bestaat uit vier wedstrijden schansspringen. Het toernooi wordt sinds 1953 georganiseerd. De winnaar van het toernooi is de springer met de hoogste totaalscore van alle vier wedstrijden. Overigens tellen de afzonderlijke wedstrijden ook mee voor de wereldbeker. Het Vierschansentoernooi behoort, met de Olympische Spelen en de wereldkampioenschappen, tot de meest prestigieuze wedstrijden in het schansspringen.

Eén reactie op “Romantik Hotel Roadtrip – deel 4 – over opa Max en de culinaire geneugten van Duitsland

  1. Pingback: Romantik Hotel Roadtrip door de bergen – deel 3- over koeien, bergen en bushokjes | dekriebelopreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: