Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Een riviercruise, opstap naar een échte cruise?

Enige tijd geleden was ik op de wandel in Düsseldorf langs de oever van de Rijn, alwaar zowaar een riviercruiseschip lag aangemeerd. Het was de eerste keer dat ik een riviercruiser live van dichtbij zag. Het was lang, plat, met leuke terrasjes boven en achteraan een hottub. Het zag er mij claustrofobisch uit enerzijds, maar anderzijds ook en vooral uitnodigend. Echtgenoot vraagt al jaren naar een cruis ervaring – dat heb ik al verteld – maar ik ben bang van de wiebelende zee, en laat de Rijn nu eens iets niet doen en dat is wiebelen, golven, bewegen tout court.

Dus heb ik mij wat geïnformeerd en blijkt er een hele sector achter dat riviercruisen te schuilen. Een van de specialisten terzake zou riviercruises.be zijn.

Zij vatten de bijzonderheden van de riviercruise samen als volgt:

·      Het is feeëriek om vanop het water rustig de landschappen voorbij te zien glijden. Er is altijd wat te zien. Het varen op rivieren doet iets met een mens. Het aparte ritme creëert een heerlijk relaxerend gevoel.

·      Een riviercruiseschip is als een boetiekhotel, maar elke dag word je wakker op een andere plaats, zonder dat je moet zwoegen met koffers. Het is er nooit druk en er is een vriendelijke, ongecompliceerde sfeer.

·      Heerlijk eten is één van de basiskenmerken van riviercruises. De grote panoramische ramen van de restaurants en de bars geven elk diner een extra dimensie door het zicht op het voorbij kabbelende water.

·      Elk bemanninglid weet precies hoe ze het de gasten naar hun zin kunnen maken. Door het kleine aantal passagiers is de service veel persoonlijker.

·      Grote rivieren zijn vaak de culturele en historische slagader van de regio’s waar ze doorheen stromen. Er valt zoveel te ontdekken, van beroemde wijngaarden en imposante kastelen tot de mooiste kunststeden.

·      Nog nooit werd zoveel geïnvesteerd in nieuwe schepen als in de riviercruise sector. De meeste schepen zijn nieuw of erg jong.

Wie zelf al een riviercruise heeft ondernomen en het meent beter te weten, mag mij altijd informeren.

Ook wie graag wat algemene info over het riviercruisen ontvangt, bestemmingen, prijzen, … mag mij altijd seintje geven. Ik breng u graag met een reisagent in contact. (Ik mag dan wel online bloggen, ik geloof in face-to-face verkoop bij de lokale reisagent)

If you need me, mail me : christel.bedert@telenet.be

Goede vaart!

En uiteraard, mijn allerbeste wensen voor 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén reactie op “Een riviercruise, opstap naar een échte cruise?

  1. Christel Bedert
    3 januari 2019

    Dit is op Christel Bedert herblogden reageerde:

    Ook in 2019 brengen we opnieuw reisverhalen en -bedenkingen
    #appetitetodiscover

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 3 januari 2019 door in Cruises, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: