Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Europa-Park, wat een ongelooflijke belevenis

“Ik ben trots op je, moeder.'”

Ik was aan het hijgen alsof ik net een marathon had uitgelopen in minder dan 3 uur, mijn hart bonsde in mijn borstkast aan een tempo dat eigenlijk alleen maar veroorzaakt kan worden door een eengemaakte versie van Jeff Bridges, Axel Daeseleire en Johnny Depp en ik had meer dorst dan een kameel die net een maand door de woestijn had rondgezworven met gedrapeerde toeristen op zijn rug.

Dus kon ik alleen maar stamelen.

“Ik ben ook trots op mij, kind.”

Ik denk dat het geleden was van mijn tiende levensjaar in het gezelschap van mijn vader zaliger dat ik nog eens een roetsjbaan had gedaan. De daaropvolgende 38 jaar heb ik me voor elke rit weggestoken achter het excuus ‘bang’ te zijn. Ik heb namelijk een stevige portie hoogtevrees en doorsta op gelijk welke rollercoaster niet te temmen angsten tijdens het naar boven ‘kruipen’. Maar de Europa-Park Blue Fire kruipt niet omhoog. Je wordt in 2.5 seconden weggeschoten van 0 naar 100km per uur. Voor je het weet ben je boven en heb je je eerste looping achter de rug, weliswaar de hoogste looping van een katapultcoaster in Europa, maar…

Dat durf ik dus wel! En dat na die looping 3 ‘schroeven’ kwamen, vond ik niet erg. Dat gaat toch enkel ‘een beetje schuin’, dacht ik.

“Mama, een schroef draait helemaal rond.”

“Echt? Oei.”

Ik heb op moment van kennisname nog even gedacht op terugkeren maar ik was voorbij de point of no return. De anticipatie op de adrenaline had mij al empowerd en onder de spirit ‘Yes, I dare’, (en ook omdat het aanschuiven met het tempo van een rollercoaster vooruit ging), zat ik in de Blue Fire Megacoaster powered by GAZPROM voor ik het besefte en vloog ik 2m20sec in een 3.8G versnelling over Europa-Park. Overkop één, twee en drie heb ik daarbij goed doorstaan. Op vier dacht ik dat ik dood ging. Ben toen letterlijk van de grond gegaan. Ik voelde me zweven in mijn stoel. Ik heb geroepen, getierd en geschreeuwd als een klein kind. Achteraf heb ik twee dagen zeker niet kunnen zingen, (eindelijk stil in huis). Ik heb gevlogen letterlijk, en figuurlijk en man, man, man wat heb ik genoten van dit ongelooflijke pretparkgevoel.

Europa-Park missie geslaagd. Binnenkort vertel ik je wat meer over het park zelf, zijn ligging en ontstaan, wat is er veel meer te zien en te doen dan megacoasters en ook de keuken is er heel bijzonder.

Maar eerst moet ik nog even genieten van dit ongelooflijk gelukzalig gevoel en gewoon adrenalisch lang gelukkig zijn.

 

Eén reactie op “Europa-Park, wat een ongelooflijke belevenis

  1. Christel Bedert
    27 april 2019

    Dit is op Christel Bedert herblogden reageerde:

    Ben nog een keer echt van de grond gegaan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 27 april 2019 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: