Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Onze gezinsvakantie in de groene Vacansoleil Camping Wirfttal

„Haben Sie ein weisse Rind gesehen?“

Ik had er de grootste helft van de perfect bewegwijzerde wandeling doorheen de Vulkaneifel op zitten. Ik was ietwat aan het uitrusten op de bank van het boshuisje waarop we terecht gekomen waren en nipte van één van de flesjes water die Echtgenoot en Zoon in de rugzak hadden meegetroond.

Habe Ich eine was gesehen, vroeg ik me af. Eine weisse wat?

“Eine Kuh”, zei de man die met zijn aftands autootje, niet eens een 4×4, op het kruispunt van de wandelpaden halt had gehouden.

Een koe? „Neen, nein, Ich habe keine Koe gesehen,“ antwoordde ik in mijn beste Duits.

Van alle vragen die ik uit de stilstaande auto had verwacht, was dit wel de allerlaatste.

Een paar kilometer verder wandelen, stappen we inderdaad een wei met twee witte koeien voorbij.

Nr. 3 was nog van haar boswandeling aan het genieten.

Zoals wij.

 

Na de wandeling pauzeren we op onze campingplek in Vacansoleil Camping Wirfttal

Correct me of I’m wrong, maar dit moet zowat de groenste camping zijn waar ik ooit al heb verbleven. Middenin het vulkaangebied, aan de rand van het Naturschutzgebied.

Drie van de ons omringende wandelingen vertrekken op de camping. Achter onze stacaravan stroomt een riviertje, vooraan is er een speeltuin, beetje verderop een klein meer. Kinderen leven zich uit op en rond het water, of in het overdekte zwembad. Life is being good to us.

Op dag twee gaan Zoon en Echtgenoot er met een groepje van een man of tien met de mountainbike op uit. Ik lees een boek en geniet terwijl van …

…vogelsoorten waarvan ik de naam niet ken, die gezamenlijk een concert voor me houden. Een zeldzame auto die stapvoets probeert weg te geraken. De geluiden van de rits van de voortent van de overburen die open en dicht gaat. De stop van de fles cava die wegspringt. De geur van de barbecue die wordt ontstoken. Het gesnurk van de buurman die van zijn tuintje geniet. Het zeldzame geblaf van een hond, niet de onze. Het zicht op de buurjongen die via die hond kennis maakt met zijn buurkind. Papa’s die rondtoeren op de schommel. Mama’s die de tijd hebben om mama te zijn, die de was buiten hangen en die de afwas ondanks de volledig uitgeruste keuken van de caravan toch in het sanitairblok doen. De Vacansoleil representative die met zijn fiets de camping rondtoert om te zien of alles in orde is.

Het is het 15de jaar dat we kamperen, Zoon, Dochter, Echtgenoot & ik. In de beginjaren trokken we minstens ėėn keer per jaar naar Maboge om er in de bossen rond Achouffe te dwalen en te verdwalen, een ‘truite’ te eten in La Grange en te slapen in ons tentje langs de Ourthe. De voorbije jaren hebben we d’Ardennen geruild voor de Vulkaneifel net over de grens. Ik ben verslaafd geraakt aan de uitgestrekte groene rust aldaar. Het tentje hebben we ingewisseld voor ons Sleurhut en af en toe, zoals nu, gaan we voor de luxe van een Stacaravan. Doorgaans reizen we geen twee keer naar dezelfde plek, heel vaak laten we ons in de keuze van de camping bijstaan door Vacansoleil. Tegenvallen heeft Vacansoleil nog nooit gedaan maar ons bezoek aan Wirfftal overtreft alles. Ik zoek al jaren naar een plek om me te vakantie-settelen. Gevonden denk ik.

 

 

Geen 5-sterrenhotel dat de natuurbeleving-luxe en de rust van deze Vancansoleil camping overtreft.

Camping Wirfttal bevindt zich in Duitsland in het dorpje Stadtkyl (Rheinland-Pfalz), net over de Belgische grens.

Wirftstrasse 81 – 54589 Stadtkyll

Fiets huren kan op de camping, er zijn ook wandelroutes en fietsroutes beschikbaar.

In de heuvels boven de camping zijn verspreid in het bos Landal vanaktiehuisjes (let erop, véél stappen, je zit er een pak praktischer op de camping). In het Landal restaurant lekker Duits gegeten, schnitzel maar ook een pizza en een cheese burger voor geen geld. Je kan op deze groene plek in Duitsland gewoon voor eeuwig blijven. En jah… Volledigheidshalve moet ik erbij vertellen dat Echtgenoot de afwas heeft gedaan. Ik heb wel de was buiten gehangen…

 

Eén reactie op “Onze gezinsvakantie in de groene Vacansoleil Camping Wirfttal

  1. Christel Bedert
    11 augustus 2019

    Dit is op Christel Bedert herblogden reageerde:

    Of ik een wit rund heb gezien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: