Appetite To Discover

De Reis, Food en Natuurbeleving site van Christel Bedert

Het betoverende Bergdorf Prechtlgut

Er zijn van die plekken in de wereld die je het liefst van al geheim zou houden, koesteren en verbergen ver weg van de massa bezoekers. Tegelijkertijd zijn ze te mooi om enkel voor jezelf te houden. Bergdorf Prechtlgut zou wel eens een van die plekken kunnen zijn.

Dat was voor mij al duidelijk op het moment dat ik op de eerste avond van mijn verblijf in Wagrein in de bar van Bergdorf Prechtlgut aan de praat geraakte met twee Belgen die permanent in de streek wonen. Dat het een uur verder rijden was dan Mayerhofen waar ik deze zomer op vakantie was geweest, bevestigden ze. Maar dat je deze ‘vertraging’ op dag 1 van een wintervakantie in Wagrein al inhaalt omdat de skipistes er tot aan de voet van je berghut lopen, terwijl je in Mayerhofen eerst in de file moet staan om de lift naar boven te nemen. Onthaasting aan de skilift…

De foto’s tonen u dat ik niet tijdens een sneeuwperiode naar Prechtlgut ben gereisd maar gekozen heb voor de herfst, het vergeten maar o zo mooie bergseizoen. Onthaasten oftewel ‘Slow Living’ was er wel het centrale thema. En ik had geluk. Want ik was er in het mooie gezelschap van mijn Dochter die na een overdruk zomerseizoen (mooi weer is veel werk op het strand), een deelname aan een Miss-verkiezing (met een succesvolle deelname aan de voorrondes voor Miss België), en het begin van haar 2de Bachelor Toegepaste Gezondheidswetenschappen, ook wat me-time of mummy-daugher us-time kon gebruiken.

Dochter en mezelf hebben de us-time in Bergdorf Prechtlgut goed benut. En…we hebben ze laten overgieten door een vleugje luxe. Bergdorf Prechtlgut is eigenlijk een luxedorp bestaande uit slechts acht houten chalets, elk voorzien van een eigen sauna en hottub. Jawel… Het is een een plek waar het ontbijt elke ochtend aan huis wordt gebracht, al dan niet met champagne, en waar de patron van restaurant Prechtlstadl, Manuel Aster, je de klok rond voorziet van de meest verrassende lokale gerechten en gerechtjes.

Op dag 1 was dat lokale gerecht een oertraditionele en evenzo lekkere Wienersnitzel, inclusief citroentje en ‘Preiselbeere’, zijnde veenbesjes, idem als deze die ze in Gasthof Siphon in Damme serveren bij het fazantje. Evenzo nog traditioneler was de Tiroler Hut mit mariniertem Fleisch die we op de laatste avond geserveerd kregen. Een Tiroler Hut is een soort van steengrill in de vorm van een hoed waarbij je je vlees als het ware aan de grill hangt. De ‘echte’ gooien het erop. Deze slow manier van eten helemaal passend in het slow living gevoel van Prechtlgut werd geserveerd met een frisse wintersalade. Ik heb er ook mogen vaststellen dat ik onder geen beding mijn sausen in Prechtlgut zal kunnen verkopen (Ik ben beroepshalve actief als account manager voor een sausenproducerend bedrijf). De huisgemaakte Prechtlgut looksaus is onnavolgbaar. (Ik zal bij een volgende gelegenheid echter niet nalaten er mijn Bearnaise aan de man te brengen.)

Maar Bergdorf Prechtlgut is meer dan luxe en lekker eten. Het is vooral een hartelijke plek. Het is meer dan een plaats waar je verblijft, een thuis waar gastvrouw Carina Neumann ons ’s morgens meenam op Mindfulnesswandeling, waar inner beauty je uiterlijke look overstijgt. Het was dan ook een bijzondere ervaring deze plek te mogen ontdekken samen met mijn Dochter en alhoewel we eerst nog hebben getwijfeld of we op deze zonnige oktobernamiddag helemaal voor ons alleen de hottub te laten vollopen, hebben we ons decadente zelve toch helemaal laten gaan. Ons innerlijke zelve gaat nog eens zo hard stralen als het een beetje (veel) verwend wordt en we zijn dan ook  dankbaar dat we ervan hebben mogen genieten en kunnen niet anders dan iedereen die er zin in heeft, aanraden ook eens een kijkje te gaan nemen in dit prachtige dorp. Maar alstublieft niet allemaal tegelijkertijd…

Volgens de laatste berichten op de Bergdorf Prechtlgut Instagrampagina ligt er (op moment van schrijven) al sneeuw. Honderden kilometers skipistes en een hottub wachten er op u.

Check it all out op www.prechtlgut.at

Bergdorf Prechtlgut – Wagrain- office@prechtlgut.at

Uiteraard, check ook eens de Instagrampagina van Dochter Daphné Rijckaert. En jaaaa…de hottub foto’s staan er ook op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 28 november 2019 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: